naar top

Frontoffice/backoffie en het nieuwe werken

De gemeente en het OCMW van Zwijndrecht zijn bezig met een grondige reorganisatie. Die heeft twee grote luiken. We willen een nieuw dienstverleningsconcept creëren waarbij loketten worden ingericht per thema en waarbij de frontoffice wordt gescheiden van de backoffice. Een tweede aspect is het nieuwe werken. Medewerkers zullen tijd- en plaatsonafhankelijk werken in een resultaatgericht systeem. Er is een visie en een stappenplan. Om meer medewerkers te laten kennismaken met de mogelijkheden van beide nieuwe manieren van werken, willen we graag een aantal plaatsbezoeken organiseren. We zijn concreet op zoek naar gemeenten of OCMW's waar deze oefening al werd gemaakt en waar we met een groep(je) op bezoek mogen komen. Aanvullend gaat onze interesse ook naar dienstverlening op afspraak, naar de integratie binnen de thema's omgeving en vrije tijd. Het meest interessant zijn gemeenten die qua grootte aansluiten bij Zwijndrecht (15 à 40 000 inwoners). Alle uitnodigingen en tips welkom.

Reacties

Reageer
 • foto Annebeth Boudry
  Dag Marc

  Gemeente en OCMW Geraardsbergen hebben een gelijkaardige oefening gemaakt en zijn ook in x-aantal lokale besturen op bezoek geweest. Zeker interessant om bij deze mensen even te polsen naar hun ervaring. De communicatieverantwoordelijke van gemeente Geraardsbergen Els Van Causenbroeck is intussen van job veranderd, maar je kan wel terecht bij haar collega Katelijne: katelijne.steenackers@ocmwgeraardsbergen.be

  Succes!
 • foto Ingrid Sillis
  Marc,
  Qua inwonersaantal zitten we in Lier al goed. De samenwerking stad-OCMW is hier in volle uitrol. We werken met een gescheiden front -en backoffice en de dienstverlening op afspraak is sinds midden vorig jaar een feit, net als de uitbouw van een klantencontactcentrum en midoffice. Het nieuwe werken en de integratie van het thema vrije tijd is hier nog niet verder opgenomen.
  groetjes
  ingrid
 • foto Nadia Gijsemans
  Dag Marc,
  Omdat wij in Tremelo van start gaan met een gelijkaardige oefening, hoor ik graag even hoe het project bij jullie verder verlopen is?
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.