naar top

Meldingskaart in infoblad

Wie van jullie heeft (nog) een meldingskaart in het infoblad/-magazine? Heeft zo’n meldingskaart in deze ‘digitale tijden’ waar meldingen nu veelal gebeuren via mail, website, sociale media & app nog nut? Om het wat zwart-wit te stellen: is zo’n kaart dan niet gewoon verspilling van beschikbare ruimte in een relatief duur communicatiemiddel?

Reacties

Reageer
 • foto Nina Oosting
  Dag Lieven,

  Ook bij ons in Kaprijke is er geen papieren meldingskaart meer in het infoblad. We hebben wel een online meldingskaart, in te dienen via de website. Bovendien verwijzen we in al onze berichtgeving (infoblad, nieuwsbrief, ...) naar een contactpersoon (of dienst), met vermelding van telefoonnummer, adres en e-mailadres. Op die manier kunnen meldingen ons nog bereiken via een andere weg dan de digitale. Telefonische meldingen of meldingen op papier worden ook bij ons in het systeem geregistreerd en opgevolgd.

  Groeten,
  Katja
 • foto Els Verbeke
  Dag Lieven,
  Bij ons in Nazareth gaat het zoals in Bonheiden: meldpunt op de website. Meldingen die ons op een andere manier bereiken, voeren we zelf digitaal in. In de infokrant staat af en toe een "oproep" om het meldpunt te gebruiken (website + telefoonnummer van het secretariaat), maar geen formulier.
  Groetjes,
  Els
 • foto Pascal Haelterman
  Dag Lieven,

  in ons infoblad in Laarne is er nog steeds een papieren uitscheurbare meldingskaart. Misschien ook eens herbekijken, want waar we in 2012 op 1 jaar nog 93 papieren kaarten ontvingen, hebben we er nu , halfweg 2015, amper 23.
  Ik heb wel de indruk dat het vaak ouderen zijn die nog deze kaart nog gebruiken. Daarom denk ik niet dat deze bij ons rap zal verdwijnen. Best de moeite waard om hierover eens van gedachten te wisselen. Groeten Pascal
 • foto Philip Bouchet
  In Ham komt ongeveer 75 procent van de meldingen digitaal of mondeling binnen. Wij hebben nog altijd een meldingskaart in ons infoblad. (geen losse bijlage) Deze is inderdaad vooral populair bij oudere inwoners. Ze neemt alleen een beetje redactionele ruimte in (geen meerkost). Vandaar dat we ze nog (even) laten bestaan. Maar allicht wordt dit een uitdovend verhaal. Groeten, Philip
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.