naar top

Ontwerpen: Zelf vs ontwerper vs huisstijlsoftware

Verleden jaar kreeg onze gemeente een nieuwe huisstijl. Er wordt nu gewerkt met vele kleuren zodat het voor personeelsleden niet meer mogelijk is om zelf zwart wit flyertjes intern te drukken. Alles dient nu via de nieuwe huisstijl te gebeuren en intern drukken in kleur is uiteraard te duur.

Deze verandering gaat gepaard met gefrustreerde diensten die eigenlijk geen budget hebben om voor hun vele activiteiten een ontwerper aan te stellen. Zelf aan de slag gaan is ook niet echt een oplossing omdat de kennis er niet is om een dergelijk ontwerp te maken en omdat een Microsoft Publisher niet meer voldoende is om het gewenste resultaat te bekomen.

Er bestaat tegenwoordig software waarbij collega's binnen de huisstijl zelf ontwerpen kunnen maken. De moderator tekent de lijnen uit, zodat collega's enkel bijvoorbeeld tekst kunnen veranderen, foto's invoegen, etc... waarbij de lay-out van het ontwerp vast ligt.

Zijn er collega's die reeds gebruik maken van de huisstijlsoftware van bijvoorbeeld 2imagine of Docufiller? Zijn jullie er tevreden van? Waren jullie collega's er snel mee weg? Was het budgettair gemakkelijk te verantwoorden?

http://www.2imagine.eu
http://www.docufiller.nl

Reacties

Reageer
  • foto Bart Verhaeghen
    Wij hebben hier enkele medewerkers van het secretariaat een basiscursus Indesign laten volgen. Zij zijn uiteraard ook geen volleerd ontwerpers, maar kunnen binnen een het kader van de huisstijl wel heel wat basis lay-out werk verzetten. Grotere opdrachten of opdrachten of opdrachten waar je echt een vormgever voor nodig hebt worden nog altijd uitbesteed. We vragen dan meestal de ontwerpfiles op zodat we ook nadien zelf kleine aanpassingen of updates kunnen doen. Zonder extra kosten. Werkt voor ons alvast bijzonder vlot.
  • foto Tom De Smet
    Zo werken wij ook in Waregem: zelf InDesign waar mogelijk en grotere zaken uitbesteden. Het is vooral een kwestie van interne afspraken, anders blijf je natuurlijk wel oerlelijke Publisherdingen zien passeren (meestal als het al te laat is). Wat 2imagine betreft: ik denk dat de collega's van Kortrijk daar mee werken.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.