naar top

Infomap voor nieuwe inwoners

Dag collega's

Wij willen nieuwe inwoners bij hun inschrijving aan het loket een map meegeven met allerlei info (bv. afval, containerpark, bibliotheek, ...). Wie geeft er nog zo'n map mee en wat moet er allemaal in zitten? Zijn er ook collega's die een speciale of uitgebreidere map hebben voor vreemdelingen?
Groeten
Gitte Tilburgs

Reacties

Reageer
 • foto Philip Bouchet
  Wij geven zo'n map mee met onze nieuwe inwoners. Wij hebben deze vorig jaar ook volledig herbekeken. Zo maakten we een onthaalfolder met heel wat praktische basisinfo (zie bijlage). Daarnaast zit er in de map: een stratenplan, een infogids, een recent infoblad, een afvalkalender, onze toeristische brochure en vier postkaarten om adreswijzigingen door te geven.

  Groeten
  Philip Bouchet
  Communicatieambtenaar Ham
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Tom De Smet
  Wij geven ook info mee aan onze nieuwe inwoners in Waregem. Die info zit niet in een map, maar in een herbruikbare shoppingtas (met stadslogo). Wat zit daar in? De stadsgids, de laatste editie van het stedelijk infoblad, een stadsplan en parkeerfolder, de afvalkrant, een folder over de Waregembon, de cultuurgids, een folder over de UiTdatabank, folder van de bib, de Sportwegwijs, een folder over het zwembad, een fiets- en wandelkaart, de Waregemse horecagids, folder huisvestingspremies, 1 gewone afvalzak en 1 PMD-zak, een bon voor een gratis ticket van SV Zulte Waregem, 1 bon voor een gratis zwembeurt, een balpen en een gadget van de stad (bv. wijnstopper)
 • foto Chris Van Kerckvoorde
  Wij geven momenteel een heel pakket aan folders mee van de verschillende diensten. We merken dat we hier wat moeten in schrappen. Er is een overvloed aan info en het is te onoverzichtelijk.
  Wij denken ook aan een onthaalfolder aangevuld met afvalkalender en stratenplan en geschenkbonnen van de lokale handelaars. We zijn nog op zoek naar een tas of map of iets dergelijks om het allemaal mooi te kunnen meegeven. Jullie idee├źn zijn dus in Lovendegem ook meer dan welkom.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.