naar top

mailchimp

Is mailchimp vlot toepasbaar voor een e-nieuwsbrief ? Voor de productie en voor de verzending ervan ?

Reacties

Reageer
 • foto Tom De Smet
  Toevallig zit er deze middag een nieuwsbrief van Kortom in de mailbus met deze opleiding voor Mailchimp:http://www.kortom.be/activiteit?id=647
 • foto Jasper Verplancke
  Onze collega's van Erfgoedcel POLS werken met Mailchimp, hierbij hun bevindingen:

  Het is een zeer makkelijk, snel drag & drop systeem geworden. Je kan de pagina (header tot footer) volledig instellen (bijlage 02). De keuze in de opmaakelementen voor de body (bijlage 01) is misschien wat beperkt, maar door opmaakelementen te combineren (bvb tekstblok voor titel, foto(s)blok, tekstblok voor body) kan je veel afwisseling brengen.

  Elk opmaakelement kan je aanpassen (bijlagen 03 en 04) waar bvb de foto tovd tekst komt, maar ook naar de kleuren (RGB codes kan je ingeven) van je huisstijl. Dat is handig als je bvb de kaderrand of de achtergrondkleur wil aanpassen. Ook de kleur van je font kan je aanpassen.

  Enkel de layoutmogelijkheden (kop 01, kop 02, brood, … en font zelf) voor tekst lijken wat beperkt. Je kan ook makkelijk een web- of emaillink koppelen aan tekst of beeld, of ankerpunten aanbrengen.

  Als je beelden oplaadt, kan je ze in MC knippen, de grootte aanpassen, een filter opleggen, etc. Vroeger (jaren geleden) liep dat wel eens fout maar nu loopt dat echt goed. MC bewaart het origineel en de bewerkte versie(s).

  Ook het verzenden (te plannen op datum en uur of direct) is makkelijk. Je kan direct koppelen aan een Facebookpagina of profiel en aan Twitter. Achteraf krijg je ook heel veel info over het lees- en klikgedrag van je lezers.

  Tot 2000 adressen is MC gratis, daarna is het betalend. Er zijn nog heel wat andere betalende elementen, maar daarvan maakt onze erfgoedcel geen gebruik.
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.