naar top

Jaarlijkse kosten website

Collega's,
Wil eens aftoetsen of onze jaarlijkse kost voor de website (hosting, licentie en onderhoudsfee) marktconform is. Wij betalen momenteel 1800€ per jaar: hosting: 600€, licentie: 850€ en onderhoud: 350€. De ene website is natuurlijk de andere niet, kosten moeten relatief bekeken worden. Maar het kan me toch een idee geven ... Kan je me informeren over richtcijfers voor de jaarlijkse websitekost?
Mvg, Elsie Labens

Reacties

Reageer
 • foto Ashley Mertens
  Beste Elsie,

  Wij aan de gemeente Rotselaar werken samen met End2End voor onze website. Onze kosten liggen beduidend hoger: € 5810 - hosting website/intranet: 1200€, onderhoud website: 2500€, onderhoud intranet 2000€, domeinnamen 110€.

  Ondertussen zijn wij niet meer zo tevreden over End2End. De website ziet er slecht uit in Internet Explorer (enkel Chrome toont hem fatsoenlijk) en het CMS systeem werkt dan weer enkel in Internet Explorer (en dan zelfs de compatibiliteitsmodus). Zowel website als CMS evolueren dus naar onze mening niet mee met het digitale tijdperk. Een CMS systeem niet eens werkt in alle browsers is toch niet meer van deze tijd?

  Bij deze spring ik dus graag even mee op de informatiekar: kosten van andere gemeenten wil ik ook graag weten, maar zeker ook met welke firma jullie samenwerken en wat jullie professionele mening hierover is.

  alvast bedankt!

  Ashley Mertens
  Stafmedewerker Communicatie
  Gemeente Rotselaar
 • foto Luc Van Der Plas
  Beste Elsie
  De kosten die je noemt liggen inderdaad - zoals Ashley aangeeft - aan de lage kant, maar zoals je zelf vermeldt hangt veel af van welke "functionaliteiten" in je website vervat zitten. Hebben jullie bv. e-zines, een e-loket, een intranet en extranet dat aan jullie website is gekoppeld...?
  Bij ons (Bonheiden) liggen de jaarlijkse kosten voor de website + intranet rond 4400 euro, met extranet (voor raadsleden) en registratie domeinnamen erbij is dat +- 5400 euro (btw in).
  Wens je meer informatie, mag je mij gerust eens bellen - 015 50 28 01.
  Oprechte groet
  Luc
 • foto Bart Van de Laar
  Dag Elsie
  Onze periodieke kost ligt ook hoger dan bij jullie, maar lijkt me marktconform te zijn voor het digitaal platform dat wij gebruiken en aanbieden. In Tielt-Winge houdt dit CMS, helpdesk, updates, hosting websites en stratenplan, domeinnaam, secured hosting (eID) en een webapplicatie in.
  Neem gerust contact op voor meer info.
  Bart
 • foto Geert Volkaerts
  Dag Elsie

  Wij hebben vorig jaar onze, weliswaar eenvoudige, OCMW-website http://www.ocmwboortmeerbeek.be vernieuwd. Wij betalen hiervoor 69 euro/maand, incl. hosting en onderhoud. We hebben geen investeringskost moeten betalen.

  Wij hebben ons gebaseerd op het bestek en de gunningsbeslissing van de Vlaamse overheid. Zij zijn in zee zijn gegaan met http://www.kanooh.be. Ik had twee jaar geleden hierover iets gelezen en heb de vraag gesteld of wij mochten intekenen. Zij hebben vervolgens een profiel voor de lokale besturen uitgewerkt, dit wordt nog verder ontwikkeld (productencatalogus,...).

  Voor de volledigheid de contactgegevens van Tom Kooy van Kanooh die je meer info kan geven:

  Tom A. Kooy | Account manager

  Ravensteingalerij, 4 – 1000 Brussels | Belgium
  tom.kooy@kanooh.be | Tel. +32 2 307 79 01
  www.kanooh.be

  mvg,

  Geert Volkaerts
  Coördinator personeel en organisatie
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.