naar top

Digitale archivering

Beste collega's
Op welke manier verzorgen jullie de digitale archivering? alle tips zijn welkom.

Reacties

Reageer
 • foto Michiel Tijskens
  Wij werken met de DMS Corsa: http://bct.nl/nl/productlijnen/corsa
 • foto Kirsten De Sutter
  Beste collega
  Is wellicht domme vraag van mij, maar ik ben volledig nieuw in het 'archiefverhaal', maar is het ook niet mogelijk om op serverniveau met gebruikersrechten dossiers te archiveren? Nu werkt iedereen nogal op zijn eiland met zijn eigen digitaal klassement en het is dat wat we willen uniformiseren en waar we rechten willen aan koppelen.
  Hebben we dan nog eigenlijk een softwarepakket nodig? Wat is daar de meerwaarde van?
 • foto Tom De Smet
  Even gepolst bij het archief hoe wij ons traject kort kunnen schetsen: wij zijn momenteel bezig zijn met het opstellen van uniforme mappenstructuren voor alle diensten. Daarna worden er informatiebeheersplannen (IBP) opgemaakt per dienst, waarop precies vermeld staat welk document zich waar bevindt (analoog of digitaal) en wat de bewaartermijn ervan is. Later wordt er dan een heus e-depot geïnstalleerd, waarin, dankzij de uniforme mappenstructuren en de IBP’s, gemakkelijk digitale documenten kunnen worden overgedragen en bewaard.
  Bij dit alles volgen we de richtlijnen van digitaal expertisecentrum eDavid. Meer info kan je altijd vragen via archief@waregem.be
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.