naar top

Naar hoeveel e-mailadressen gaat je digitale nieuwsbrief?

Naar hoeveel e-mailadressen versturen jullie je digitale nieuwsbrief? (En hoeveel inwoners heeft je stad of gemeente?)

Wij kenden de laatste maanden een opmerkelijke stijging van het aantal abonnees. Daardoor ben ik benieuwd naar de getallen van andere gemeenten.

Reacties

Reageer
 • foto Els Verbeke
  Dag Katrijn en Luc,

  Bedankt voor jullie reactie. Katrijn, interessant dat je opnoemt welke categorieën van nieuwsbericht jullie hebben. Zo kan je de lezers nog beter bedienen, nietwaar. Sorry Luc, wij winnen 'relatief gezien'. :-) Ik neem je tip wel mee!

  Op dit moment hebben wij meer dan 2.000 abonnees op een totaal van 11.500 inwoners.

  We hebben het laatste halfjaar een verdubbeling gezien, maar dat heeft een eenvoudige verklaring. Alle bezitters van een oude containerparkkaart konden hun waarborg terugkrijgen als ze hun kaart indienden samen met een invulstrookje. Op dat strookje konden ze vrijblijvend een vakje aankruisen als ze de nieuwsberichten wilden ontvangen. Wie het strookje persoonlijk kwam afgeven, werd aangemoedigd dit aan te kruisen, maar men kon het ook in de brievenbus deponeren.

  Is Nazareth nu de 'winnaar' of zijn er andere gemeenten die zo sterk scoren? (Is louter voor de pers interessant, hoor: zij zien graag cijfers.) Eén minpuntje bij ons: we weten niet hoeveel mensen de berichten effectief openen en/of lezen. Wel zien we nagenoeg geen uitschrijvingen (voorlopig?).

  Groetjes,
  Els
 • foto Kirsten De Sutter
  Beste collega's, wij hebben momenteel 1.700 klanten op 10.000 inwoners. Momenteel hebben wij drie soorten nieuwsbrieven: een algemene, eentje voor het cultuurcentrum en eentje voor ondernemers.
 • foto Els Verbeke
  Bedankt, Kirsten. We kunnen jullie gemeente wellicht als een goed voorbeeld vermelden in ons bericht.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.