naar top

gemeentelijke app

collega's,

we denken momenteel na over de ontwikkeling van een eigen gemeentelijke app. met zo'n app kunnen onze inwoners via hun smartphone of tablet onze nieuwsberichten lezen of onze UiTagenda raadplegen. maar ook zelf meldingen doen van b.v. een put in de weg (via een tekstbericht en foto). via de app willen we ook zelf berichten uitsturen naar de gebruikers ervan, b.v. meldingen van werken en omleidingen.

wie van jullie heeft hiermee ervaring? wie kan me een bestek hiervoor bezorgen?

Reacties

Reageer
 • foto Lieven De Bosscher
  Lie,

  Kan je me jullie bestek doormailen a.u.b.?
  Alvast bedankt voor je hulp.
 • foto Lieven De Bosscher
  Lie,

  Kan je me jullie bestek doormailen a.u.b.?
  Alvast bedankt voor je hulp.
 • foto Kirsten De Sutter
  Wij krijgen binnenkort het bezoek van de ontwikkelaars van de stad app. Zij zouden de volledige dienstverlening van de gemeente in een app zetten. Persoonlijk vind ik ook dat het beter is om te investeren in responsive design van de website. Ik vraag me trouwens ook af wie er wakker ligt van een gemeentelijke app, tenzij het voor een welbepaald groot evenement is zoals bv. De Gentse Feesten of voor ons dan Houtem Jaarmarkt.
  Bovendien vind ik het steeds frustrerend dat bij een app meestal mensen uit de boot vallen: of het is voor Android, of voor I-Phone, ... en als je het voor alles wil laten ontwikkelen kost het ook een noot geld ...
  Ik zou graag eens jullie visie hebben over een app voor de gemeentelijke dienstverlening.
 • foto Pascal Haelterman
  Hallo,

  we hebben in Laarne inmiddels 2 vertegenwoordigers over de vloer gehad (Onze stad app en Kliento) Een app staat ook niet al te hoog op mijn verlanglijstje, al zie ik wel een plaatsje in onze communicatiemix. Ik vind dit echt een topic voor op een ambtenarenoverleg.
  Na het verkoopspraatje was ik tamelijk overtuigd, maar als je kijkt naar wat er nog beter moet bij onze bestaande communicatiemiddelen (website , infoblad, huisstijl ,....) en de beperkte budgetten ....
  Vriendelijke groeten,

  Pascal Haelterman
  Gemeentebestuur Laarne
  Interne Zaken & Communicatie
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.