naar top

Crisiswebsite

Hallo

Wij denken eraan om een aparte crisiswebsite op te zetten, liefst ook met een gedeelte, enkel toegankelijk voor o.a. de leden van de crisiscel, waar de inhoud van ons 'rampenkoffertje' voor iedereen digitaal ter beschikking is (telefoonnummers, sjablonen, actiefiches,...).

Wie van jullie heeft dit al? Gebruikservaringen, tips,...?

Dank je wel!
Groetjes
Tine - communicatieambtenaar Stekene

Reacties

Reageer
 • foto Patrick Vandenberghe
  Je zou zelfs kunnen werken met een blog (bv. blogspot van Google) in combinatie met iets als Google Drive. Kun je met meerdere mensen tegelijk op inloggen. Zal in veel gevallen stabieler zijn, en als Google platligt heb je waarschijnlijk te maken met een crisis waarbij uw provincie en het CGCCR (federaal crisiscentrum) ook veel werk hebben.

  Maar zie anderzijds bv. http://www.privacysurgeon.org/blog/incision/swedens-data-protection-authority-bans-google-apps/ ... Vertrouwelijke gegevens moeten "secure" zijn maar anderzijds mag je niet louter vertrouwen op digitaal, dus best zorgen dat telefoonnummers ook IN toestellen zitten, in Outlookadreslijsten waarmee de dagdagelijkse smartphone synchoniseert, ... Bij een crisis zoveel mogelijk terugvallen op het dagdagelijkse maar voorbereid zijn op wat dan onverwacht vervelend kan zijn. Bv. toestel onbruikbaar ... daaorm druk je de belangrijkste nummers nog 's af op bankkaartformaat, zodat key players die altijd op zak hebben in hun dagdagelijkse portefeuille. Eventueel teamleden een usb stick bezorgen voor in portefeuille, aan sleutelhanger, in handtas ... maar info op stick moet versleuteld zijn ingeval van diefstal natuurlijk. Op zo'n stick eventueel ook portable software (belangrijkste functionaliteiten) die op tal van platformen werkt.

  Bij maken Leidraad Kortom was er Philippe Borremans die het namens IAB had over een zgn. "darksite" ... http://www.kortom.be/nieuwsdetail.aspx?id=1837

  En zie verder http://crisiscentrum.be/nl/publication/sociale-media-crisiscommunicatie
 • foto Bart Van de Laar
  Dag Tine

  De leden van de veiligheidscel krijgen toegang tot een deel van ons extranet.
  Hierin vinden zij de nodige algemene documenten.
  Elke discipline heeft ook een eigen 'map'.

  Groet
  Bart Van de Laar
  communicatieambtenaar Tielt-Winge
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.