naar top

Leveranciers software lichtkranten?

Dag collega's
In Edegem hebben we vier lichtkranten met een software van Q-lite. Het gaat om simpele modellen, 5 lijnen met 15 karakters. De software is echter erg verouderd en wij ondervinden dagelijks problemen met het doorsturen van boodschappen. Het gebeurt zelf dikwijls dat de schermen uit zichzelf boodschappen uit het verleden oproept en publiceert. 
We zijn dus op zoek naar alternatieven, maar ik heb de indruk dat Q-lite zich in een monopoliepositie bevindt. 
Wat zijn jullie ervaringen? Werken jullie wel met andere leveranciers?
We horen het graag :)
Groetjes
Kobie
Gemeente Edegem

Reacties

Reageer
 • foto Nele Anthoons
  wij werken met het zelfde systeem. Problemen ondervinden we nog niet al te veel, maar alternatieven zouden wel welkom zijn (de software is inderdaad verouderd). Ik ben dus ook nieuwsgierig naar de antwoorden!

  groetjes,
  Nele
 • foto Marleen Duchesne
  Hier net hetzelfde. Blij dat jij de vraag stelde ;)
  Groetjes
  Marleen
 • foto Els Verbeke
  En hier ook dezelfde bedenking. Werken jullie ook nog met een ouderwetse modem, of zijn wij daar toch uniek in?!
 • foto Ashley Mertens
  Beste
  Ik heb momenteel helaas niet de tijd om uitgebreid te antwoorden, maar ik kan alvast meedelen dat wij in Rotselaar over een aantal binnenschermen en ook twee grote LEDschermen beschikken. Hiervoor werken wij samen met Digitopia. Wij hebben ook een link kunnen integreren tussen de uitdatabank van Cultuurnet en onze borden. Een speciale UiT-template filtert de uit-activiteiten die plaatsvinden in Rotselaar en toont deze ad random op de schermen. Op die manier vermijden we al dat we het gros van de activiteiten zelf moeten inbrengen in het systeem.
  Verder is het CMS wel gebruiksvriendelijk, maar heeft het ook nog wat punten van kritiek (overzichtelijkheid beelden van de LEDschermen, vrijheid in het zelf toevoegen van nieuwe templates, ...). Bij slecht weer hebben we ook al pannes gehad van de buitenschermen waarvoor technische medewerkers van Digitopia moeten opgetrommeld worden.
  Mvg
  Ashley Mertens
  Stafmedewerker Communicatie
  Rotselaar
 • foto Marc van Daele

  In Zwijndrecht hebben we 3 lichtkranten van Q-lite. Weondervinden regelmatig problemen met het doorsturen van nieuwe gegevens. Desoftware is inderdaad verouderd. Er bestaat wel al een recentere versie, maardie kan dan weer niet toegepast worden op onze lichtkranten. Deze maand wordenalle SIM-kaarten vervangen omdat we naar een nieuwe provider overstappen.Hiervoor moeten we zelf de SIM-kaarten bestellen, opsturen naar Q-lite en eentechnieker komt ze dan in de lichtkranten plaatsen. Een omslachtige procedureen een hoge kostprijs aan werkuren.  Wij zoeken ook voor in de toekomst een alternatief en zijnbenieuwd naar de reacties.

  Ingrid Robbrecht

  communicatiemedewerker

  Gemeente Zwijndrecht

Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.