naar top

afspraken nieuwsberichten op website

Beste collega
we zouden in het OCMW/Sociaal Huis graag een soort 'afsprakennota' maken van welke informatie/vragen van andere organisaties en verenigingen we op onze website plaatsen en welke niet. (vb. oproep naar vrijwilligers van een vzw)
Is er iemand die al beschikt over een soort van reglement of nota waarin in grote lijnen staat wat je opneemt op je website en wat niet ?
Wie me daarbij kan helpen, ben ik heel dankbaar.
Alvast bedankt.
Els Desmet
Communicatiemedewerker bij OCMW - Sociaal Huis Kuurne.

Reacties

Reageer
 • foto Bart Van de Laar
  Dag Els

  De volgende redenering houden wij aan voor infoblad en overige mediakanalen:

  Het gemeentelijke informatieblad brengt nieuwsberichten en activiteiten van de eigen organisatie.

  Lokale verenigingen (met maatschappelijke zetel op het grondgebied) kunnen beknopt openbare lokale activiteiten laten opnemen in de activiteitenkalender.

  Organisaties waarin we als bestuur participeren (o.a. intercommunales en intergemeentelijke verenigingen) kunnen eveneens een aanvraag indienen om info/activiteiten te laten verspreiden. Dit wordt per aanvraag beoordeeld.

  Groet

  Bart Van de Laar • foto Bart Van de Laar
  Dag Els

  In principe is dat inderdaad zo voor organisaties waar we noch een link mee hebben, noch in participeren.
  Eventueel verspreiden we - om bijvoorbeeld humanitaire redenen (vb. Child Focus) - fysiek informatie in (een selectie van) onze gebouwen. Dan gaat het om het leggen van een flyer of het uithangen van een affiche.

  Het onderscheid dat je maakt i.v.m. link versus participeren vraagt om nadere uitleg. Ik bel je hierover op.
  Groet
  Bart
 • foto Marc van Daele
  Wij hanteren ongeveer dezelfde regels als Bart. We hebben hier geen reglement voor. Je moet ook niet voor alles een reglement hebben.
  Vragen van vzw die niets met onze gemeente te maken hebben, zoals Teleonthaal, Child Focus, Zelfmoordlijn, zoeken naar pleegouders enz nemen we op als er plaats is. Het zijn organisaties met een relevante maatschappelijke rol en vaak met weinig financiƫle middelen om commerciƫle campagnes te voeren. Gratis vermelding in infomagazines van gemeenten is voor hen vaak de enige mogelijkheid.
  Als de vraag vanuit dezelfde organisatie te vaak wordt herhaald of als we geen plaats hebben, voelen we ons daar niet slecht bij.
  Groeten
  Marc
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.