naar top

Nieuw logo en slogan

Dag allemaal
Ons bestuur wil dit jaar een nieuw logo en slogan. 
Zij hebben in BBC hiervoor echter een zeer klein budget voorzien (3000 euro), omdat ze ervan overtuigd zijn (ondanks ander advies vanuit de comunicatiedienst) dat een logo en slogan (als basis voor een verder uit te werken huisstijl) gerust via een wedstrijd gericht aan de bevolking / bedrijven in Aartselaar kunnen bekomen worden.
Nu ben ik van mening dat enige richtlijn om mensen aan het werk te zetten toch zeker niet overbodig is. Dus het grootste deel van dit budget zou ik willen spenderen aan vooronderzoek. Weet er iemand goede communicatiebureaus die een vooronderzoek voor max 2500 euro zouden kunnen/willen doen? 
Ik vrees dat we hier anders een hele hoop logo's gaan binnenkrijgen zonder fundament...
Bedankt alvast voor jullie ideeën, want ik sta hier voor een groot vraagteken wat de uitwerking van deze actie betreft.
mvg
Elke Keppens

Reacties

Reageer
 • foto Ashley Mertens
  Dag Elke
  Wat een fantastisch slecht idee van je bestuur :)

  Ik zou een wedstrijd voor de bevolking absoluut vermijden. Dit is allesbehalve professioneel en het gaat hier tenslotte wel om je gemeentelijk imago.

  Ik zou het volgend tegenvoorstel doen: een samenwerking met opleidingen grafische vormgeving. In het kader van een eindwerk of tussentijds werk kan hun lesgever hen een logo en slogan laten ontwikkelen. Puntengeving kan dan in samenwerking met jullie als 'Jury'.
  Voor de start van hun werk kunnen jullie hen een voorstelling bezorgen van jullie gemeente (highlights, belangrijke toeristische plekken, waar jullie voor staan, bepaalde kenmerken, ....) en dan kunnen zij hiermee iets ontwikkelen dat aansluit bij jullie visie.

  Heel wat Hogescholen hebben samenwerkingen met bedrijven waarbij de leerlingen een werk moeten maken voor een bedrijf. Het bedrijf zit dan ook effectief mee in de jury en beoordeelt het werk.
  Geen wedstrijd! Wel een samenwerking met mensen die ook effectief de nodige kennis hebben tot het ontwikkelen van logo's en dergelijke.
  Groetjes en veel succes
  Ashley Mertens
  Gemeente Rotselaar
 • foto Marc van Daele
  Helemaal eens met Ashley. Ik vind haar suggestie om samen te werken met een opleiding heel interessant.
  Ook van mij veel succes
  Marc
 • foto Elke Keppens
  Ik ben het helemaal met jullie eens, en dat was ook de oorspronkelijke bedoeling. Vorig jaar hierover naar verschillende scholen mail gestuurd, maar door samenvoegingen van scholen, zijn die blijkbaar nooit bij de juiste persoon terecht gekomen.
  Mijn schepen heeft nu letterlijk laten opnemen in de BBC dat we hiervoor de bevolking inzetten, dus ik vrees dat ik er niet meer onderuit kan. Moet rond zijn dit najaar...

  Maar toch al bedankt om mee te denken Ashley en Marc!
 • foto Davy Verbeeck
  Wij hebben enkele jaren geleden een logo ingevoerd en vorig jaar een slogan toegevoegd en het logo opgefrist. Om grote kosten te vermijden werd ook een oproep/wedstrijd georganiseerd. Uiteindelijk kwamen er wel wat voorstellen binnen, maar werd gekozen voor een ontwerp door de eigen diensten (samenwerking communicatie-kunstacademie).

  Wij hebben dus op een zeer goedkope manier het logo en slogan ontworpen, maar daar stopt het niet: je voorziet best ook meteen voldoende budget om door een externe firma een huisstijlhandboek op te stellen. Dit huisstijlhandboek wordt bij ons ook door de eigen diensten opgesteld en vraagt heel wat werk (tijd) en knowhow (die er niet echt is). We voeren dus noodgedwongen de huisstijl stap voor stap in op al onze communicatiedragers, terwijl dat misschien beter in één keer zou voorgesteld worden aan de diensten.

  Met een hogeschool samenwerken kan prima resultaten opleveren, maar dat is geen garantie.

  Mijn advies is om te proberen het bestuur te overtuigen van de aanstelling van een professionele firma die niet alleen het logo en de slogan ontwerpt, maar ook het huisstijlhandboek verzorgt.

  Als de oproep er komt zal ik als inwoner van Aartselaar eens nadenken over een mogelijke slogan.

  Succes!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.