naar top

Verenigingen- en bedrijvengids

Collega's

Wie van jullie heeft een verenigingen- en/of bedrijvengids op de website? En wie is daar gelukkig mee? Wordt deze gids naar wens ingevuld en bijgewerkt? Wie is verantwoordelijk? Een ambtenaar of verenigingen/bedrijven zelf?

alvast bedankt voor jullie reacties
Katelijne Bogaerts
 

Reacties

Reageer
 • foto Tom De Smet
  Binnen het DRK-project van Intercommunale Leiedal (13 steden en gemeenten met gemeenschappelijke website-structuur en dito infrastructuur) hebben we al een aantal jaar een online bedrijvengids die gevoed wordt vanuit de Kruispuntbank Ondernemingen voor de basisgegevens. Zie www.waregem.be/bedrijvengids. Elke onderneming heeft een eigen login/paswoord om deze gegevens verder te verrijken met bv. logo, openingsuren, extra info, afbeelding, mailadres, url...
  Wij zijn daar best gelukkig mee, want het werkt langs 2 kanten: alle Waregemse bedrijven kan je vinden via de website en zelf kunnen we die ook rechtstreeks gaan contacteren met bv. nieuwsbrief bedrijven. Zoals met iedere database is het natuurlijk in het begin wat lastig om iedereen mee te krijgen (cf. bijvullen van hun gegevens), maar uiteindelijk lukt dat aardig.
  In de komende jaren is het de bedoeling om binnen de regio ook eenzelfde project op te starten voor de verenigingen. Intercommunale Leiedal (Bob Bulcaen - 056 24 16 16) kan je ongetwijfeld nog veel meer vertellen.
 • foto Philip Bouchet
  Wij hebben ze allebei. De basisgegevens werden door onze diensten online geplaatst. (vrije tijd zorgt voor de verenigingen, ikzelf voor de ondernemers). Daarnaast kunnen zowel bedrijven als verenigingen zich registreren op onze website. Daarna kunnen ze hun gegevens zelf aanpassen en verrijken. Toch maakt een minderheid hier gebruik van, ondanks geregelde promotie. Wij passen dus ook nog zelf gegevens aan. 

  Feit is wel dat uit onze cijfers blijkt dat deze gids vrij frequent wordt geraadpleegd. 

  Groeten

  Philip 
 • foto Bart Van de Laar
  Dag Katelijne

  De lokale verenigingen beheren zelf hun pagina op http://tielt-winge.be/verenigingen.
  Hun activiteiten plaatsen we op UIT en in het algemene activiteitenoverzicht.

  Groet
  Bart Van de Laar
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.