naar top

Borsbeek wordt 750 jaar

Beste collega's

Onze gemeente blaast volgend jaar 750 kaarsjes uit :-)
Het wordt een heus feestjaar en bij zo'n verjaardag horen natuurlijk feestelijke activiteiten.
Voor deze gelegenheid willen we ook een apart feest-logo laten ontwikkelen.
Hiervoor hebben we een warme oproep gelanceerd naar onze bevolking om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Dit logo zal op alle dragers gebruikt worden (banners, drukwerk, vlaggen, balpennen, ...).
Verenigingen en inwoners kunnen subsidies verkrijgen als ze initiatieven organiseren in het kader van 750 jaar Borsbeek. De voorwaarde voor het verkrijgen van deze subsidie is het gebruik van het feest-logo op hun drukwerk. Heeft er iemand al zo'n subsidiereglement geschreven?

Voor de rest organiseert de gemeente natuurlijk zelf een aantal evenementen zoals de nieuwjaarsdrink, waar de start voor het feestjaar wordt gegeven, onze kunstschool zal op het Fort een blijvend aandenken aan deze verjaardag creeƫren en niet te vergeten: een feestweekend in augustus.

Ik ga spandoeken (om van de ene kant van de straat naar de andere te hangen), vlaggen en banieren laten maken. Die zou ik strategisch in heel onze gemeente willen verspreiden, zodat iedereen weet dat het feestjaar in aantocht is. Heeft er iemand een goed adres waar ik dubbelzijdige spandoeken kan laten drukken?

Voor de rest zal de communicatie via de "gewone" kanalen verlopen en via de (binnenkort) speciaal aangemaakt Facebook-pagina.

Als er nog iemand tips heeft of ervaring met het organiseren van een "verjaardagsfeest voor de gemeente" of een communicatieplan/draaiboek hiervan heeft, mag me altijd iets laten weten.

Met vriendelijke groeten
Kim Matthijs

Reacties

Reageer
 • foto Tom De Smet
  In Waregem hebben we de feestcheque, die niet-commerciƫle activiteiten die 'ontmoeting' bevorderen ondersteunt. Er hangt een reglement aan vast waar je misschien wel wat nuttige dingen kan uithalen: http://www.waregem.be/sites/waregem/files/assets/Documenten/reglementen/reglement%20feestcheque.pdf
  Alle uitleg en het aanvraagformulier vind je op http://www.waregem.be/producten/subsidie-via-feestcheques-aanvraag
  Alvast veel succes met 750 jaar Borsbeek!
 • foto Annebeth Boudry
  Ook de collega's van Kortenberg hebben een gelijkaardige viering achter de rug: Charter van Kortenberg wordt 700 jaar. Je kan zeker eens je licht opsteken bij Gasparina De Laat, het communicatieambtenaar.
  Haar gegevens: 02 755 22 40 of gasparina.delaat@kortenberg.be
  Veel succes!
 • foto Karin Verlinden
  Dag Kim,

  Keerbergen heeft in 2011 zijn 975e verjaardag gevierd. Wij hebben hiervoor een evenementenbureau onder de arm genomen. Zij hebben een rode draad uitgedokterd en een gans draaiboek opgesteld voor activiteiten doorheen het jaar alsook de organisatie van een groots eindevenement. Dit evenement bestond uit een historische stoet (met een alternatief kantje doordat de kostuums enalle attributen met recycleerbare materialen werden gemaakt), aansluitend een dorpsfeest in het centrum met optredens, drank- en eetstandjes en allerlei rand- en kinderanimatie.

  Ook wij hebben vlaggen doorheen de dorpskern gehangen met het 975 jaar logo.

  Als je meer informatie wil, neem gerust contact met me op via 015 50 90 80 of karin.verlinden@keerbergen.be

  Succes ermee!!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.