naar top

wie volgen op Twitter

sinds kort zit stad Ninove op Twitter. Ik vroeg mij nu af wie je eigenlijk best volgt als stad? Ga je gericht te werk, of volg je sowieso ook iedereen die jou volgt?

groetjes,
Nele
communicatieambtenaar stad Ninove

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Wij volgen iedereen van wie we vermoeden dat die inwoner is van onze gemeente of een oprechte interesse heeft in Zwijndrecht. We doen dat omdat we ook naar die mensen willen luisteren. Een voordeel is ook dat die mensen jou dan een privé-bericht kunnen sturen.
  We volgen ook accounts die nuttige informatie verspreiden, zoals het verkeerscentrum bijvoorbeeld. Vaak RT-en we meldingen van files of omleidingen.
 • foto Katrijn Hooge
  Dag Nele

  Wij volgen voornamelijk Aalsterse politici, journalisten en instanties die interessante info verspreiden. We gaan niet elke burger volgen, omdat we niet altijd uit de bio kunnen afleiden of het al dan niet om een Aalstenaar gaat. We monitoren uiteraard #aalst en andere relevante #'s (bv. carnaval, Hopmarkt...) om vragen te beantwoorden, te monitoren en uit te zoeken wie de opinion leaders zijn.

  Groetjes
  Katrijn
 • foto Lie Lauwers
  Dag Nele,

  Wij volgen deels dezelfde strategie als Marc (inwoners, nuttige accounts zoals verkeersinfo) en Katrijn (relevante hashtags voor onze gemeente). Daarnaast volgen we ook nog onze buurgemeenten en een aantal andere gemeenten waarvan we vinden dat die hun Twitteraccount op een goede manier beheren. Daar halen we dan tips uit. Eventueel kan je de volglijsten van Zwijndrecht, Aalst en ons eens bekijken om een idee te krijgen van mogelijk te volgen accounts.
  Veel succes op Twitter!
  Lie
 • foto Jasper Verplancke
  Een aanrader is ook deze lijst van Kortom:
 • foto Bart Van de Laar
  Dag Nele

  Wij volgen inwoners (afleiden uit bio) en mensen met een oprechte interesse in Tielt-Winge. Net zoals bij Marc, om privé-berichten te kunnen uitwisselen. We stellen dit manueel in, om zo de spamvolgers te vermijden.

  We houden drie lijsten bij (https://twitter.com/tieltwinge/lists): ondernemers, verenigingen en medewerkers.
  Deze laatste categorie bevat ook de raadsleden.

  Groet
  Bart Van de Laar
  communicatie Tielt-Winge
 • foto Tonté Chow
  Dag Nele
  We volgen enkele gemeente en ook onze volgers. Dit laatste, net zoals bij Bart en Marc, om direct te kunnen communiceren via privé-berichten. We checken wel eerst of de volgers geen louche figuren zijn waar we ons als stad liever niet aan verbinden. Daarnaast monitoren we zoals Katrijn en Lie enkele relevante #
  Groeten
  Tonté
  Dienst Communicatie Stad Gent
 • foto Lieven De Bosscher

  Wij volgen voornamelijk onze lokale politici, journalisten, veiligheidsdiensten, buurgemeentes, hogere overheden én eigen diensten en personeelsleden.

Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.