naar top

Content planning software

Ik wil onze editoriale content beter plannen. Nu maken we teksten voor ons infomagazine, we gebruiken die ook op onze website en als we eraan denken pushen we die via onze sociale media. Ik wil vooraf bij elke onderwerp bepalen welke kanalen we gaan gebruiken, wie dat gaat doen, wanneer dat moet gebeuren, enz. We kunnen dat wel in lijstjes steken, maar ik denk liever aan een online database waarin we de teksten en de foto's steken en waarbij we de kanalen en de timing vastleggen. Iedereen die dan iets met die content moet doen ziet dan in zijn persoonlijke takenlijstje wanneer er waar moet gepubliceerd worden.
Ik heb Basecamp en een aantal alternatieven eens van dichtbij bekeken, maar die zijn meer voor projecten gebouwd. Ik zoek iets dat echt op editoriale content gericht is.
Alle tips welkom.

Reacties

Reageer
 • foto Els Verbeke
  Dag Marc,

  Zoals je wellicht weet, ben ik ook op zoek naar zo'n editoriale content planner. Voorlopig red ik me nog het beste met Outlook (een combinatie van agenda-items en e-mailmappen met deadlines).

  Zo'n database waarover jij spreekt, zou beter zijn, omdat de collega's dan ook hun teksten hierin zouden kunnen droppen (én eruit kunnen halen voor eigen gebruik). Ik volg deze discussie dus zeker verder!

  Groetjes,
  Els
 • foto Tine De Mulder
  Even dit bericht uppen... Heeft iemand intussen een goedkope, goede content planner gevonden? Alvast bedankt.
 • foto Lieve Jaspaert
  Ik volg het ook graag op! Wij zijn hier ook al even op zoek naar een goede tool voor contentplanning.
 • foto Brian Vatteroth
  Een discussie die stilgevallen is, heeft iemand ondertussen al een goede contentplanner gevonden, ? ik ben er ook naar op zoek.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.