naar top

voorwaarden GoPress/Mediargus

Per 1 januari verandert het gekende Mediargus definitief in GoPress, inclusief nieuwe voorwaarden. Zo zal de bib geen specifieke dagelijkse persoverzichten meer kunnen maken om door te sturen. Deze functionaliteit wordt nu enkel nog voorbehouden voor gemeentebesturen, helaas wel met een prijskaartje van 2400 of 3500 euro, bovenop de reeds bestaande clearinglicentie om de persoverzichten nog te mogen verspreiden. Een niet verwachte en zeker niet geringe kost vanaf volgend jaar.
Blijkbaar is dit een onderhandelde overeenkomst met VVSG.

Ik veronderstel dat sommige andere besturen ook voor deze verrassing komen te staan. Is er al iemand die hierover een stellingname heeft?

Reacties

Reageer
 • foto Elke Keppens
  Beste Tom

  Wij hebben hier in Aartselaar blijkbaar een heel andere formule: Wij betalen per artikel dat we downloaden.
  Dit wil zeggen: abonnement Go Press Comfort (25 euro/maand) + een startkrediet van 250 euro. Dit kan elke keer opnieuw opgeladen worden.
  Op jaarbasis komt dit uit op 550 euro (+ eventueel extra downloadkrediet)
  Mvg
  Elke
 • foto Tom De Smet
  Dag Elke

  Dat is inderdaad een hele andere formule. Wij betalen een forfaitprijs en mogen dan met de clearinglicentie alles verzenden naar een beperkt aantal mailadressen. Vanuit deze opzet stellen ze daarom de nieuwe formule voor.
 • foto Jasper Verplancke
  Hallo
  Idem hier. Onze bibliotheek zal het GoPress Krantenarchief nemen als abonnement, het CBS is niet geneigd om een extra abonnement + copyright clearinglicentie aan te kopen om het huidige krantenoverzicht op ons intranet te behouden (totale kostprijs van € 4.702).
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.