naar top

e-mailadressen van alle inwoners verzamelen goed idee?

In Wachtebeke verzamelt men e-mailadressen van alle inwoners om hen snel via mail te kunnen informeren over rampen bv. Onze politici lijken hier in Ninove lijken dit idee ook wel genegen, ik heb echter mijn twijfels over het up to date houden van zo'n lijst. Hebben anderen hier ervaring mee?

Nele
communicatieambtenaar stad Ninove

Reacties

Reageer
  • foto Els Verbeke
    Wij verzamelen e-mailadressen voor het versturen van onze nieuwsberichten, zo blijven deze adressen up-to-date. Bij een ramp kunnen we deze mensen een extra nieuwsbericht versturen. Maar natuurlijk bereiken we hiermee niet alle inwoners (wel 1000 adressen op 11.400 inwoners).

    We zouden de telefoonnummers van de inwoners in het bevolkingsregister willen verzamelen (dat doen we nu al grotendeels), om ze bij een ramp een bericht te kunnen sturen. Dat laatste is echter technisch nog niet mogelijk gemaakt.

    Groeten,
    Els Verbeke (Nazareth)
  • foto Ashley  Mertens
    Om dit handmatig in een excellijstje bij te houden, lijkt mij onbegonnen werk. Het werkt ook niet praktisch. Toch niet als je van plan bent om deze mailings bv. gewoon via Outlook te doen.
    Wij hebben ondertussen de e-mailadressen verzameld van heel wat handelaars van Rotselaar. Dit zijn er misschien een 600-tal en al werk genoeg om dit up to date te houden. Bovendien zijn er toch telkens weer wat hiaten in de praktijk, zoals e-mails die niet aankomen, e-mailadressen die niet meer bestaan of waarvan de mailbox volzit.
    Als inwoners graag geïnformeerd willen worden, zou ik hen via de website de kans geven om zich in te schrijven zoals op een nieuwsbrief. Op die manier verzamel je op een simpele manier alle e-mailadressen van inwoners die ook effectief willen geïnformeerd worden en kan je heel simpel een massa-mailing doen. Hiervoor bestaat hoogst waarschijnlijk wel de nodige software. Hier hangt waarschijnlijk wel een klein prijskaartje aan, maar het lijkt mij alvast een pak efficiënter te werken dan excellijstjes te moeten bijhouden.
    Ik weet niet wat de afspraken rond deze gegevensverzameling en communicatie zijn met de politiek, maar ongevraagde push-communicatie zou ik wel ten allen tijde vermijden. Mensen moeten er zelf voor kunnen kiezen of zij deze informatie wensen via e-mail of niet.

    Mvg
    Ashley Mertens
    Stafmedewerker Communicatie, Rotselaar
  • foto Mia Tegenbos
    dag allemaal,

    ik ben niet echt een expert op gebied van digitale communicatie, maar is het percentage van de bevolking dat 24 uur op 24 zijn mails kan lezen, op dit moment niet nog heel beperkt?
    en het is uiteraard bij een ramp toch van belang dat de info heel snel gelezen wordt?! 
    is het sturen van sms in zulke situaties niet sneller en zekerder?

    bovendien heb ik zelf al dikwijls ondervonden dat bepaalde mailadressen altijd foutmeldingen geven als je een mail naar een groot adressenbestand stuurt.  ik ben er nog niet achter waarom, misschien kan iemand mij hierbij helpen?

    Groeten,
    Mia Tegenbos (OCMW Herentals)
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.