naar top

De boer op met het nieuwe bestuur...

Beste collega's
Binnenkort wil het schepencollege een bezoek brengen aan alle deelgemeenten. 

Deze sessie's - laten we het voorlopig nog even "hoorzittingen" noemen ;-) - hebben als doel:
- korte voorstelling van de nieuwe bestuursploeg
- bepaling van de toekomst van de gemeente adhv de meerjarenplanning (waar ook ieder dorp specifiek uit gelicht wordt)
- hopelijk... feedback van de aanwezigen hierover
- vragen staat vrij :-)
Zijn er steden of gemeenten die recent originele en geslaagde initiatieven hieromtrent namen ? 
Tips, goeie cases en tricks zijn welkom... met dank bij voorbaat !
Eddy Smeets
communicatieverantwoordelijke gemeente Kinrooi
   

Reacties

Reageer
 • foto Els Verbeke
  Als je wil vermijden dat alleen de meest mondige mensen aan bod komen, kan je ook met kleinere groepen rond verschillende tafels werken, bv. een tafel per thema. Zo hebben we in Nazareth een uitgebreid inspraaktraject gehouden in het voorjaar van 2013. Wellicht kan je in het eerste deel van de avond een presentatie houden en in het tweede deel rondetafelgesprekken?

  Maar misschien heeft iemand een beter idee dan een presentatie? Iets dat meer tot de verbeelding spreekt en dus meer bijblijft?

  Groeten,
  Els
 • foto Lieven De Bosscher
  Eddy,

  In Harelbeke doen ze een 'Ronde van Harelbeke': 6 woensdagavonden na elkaar licht het college op 6 verschillende locaties hun beleid toe. Alle info vind je op http://www.harelbeke.be/rondevanharelbeke of via communicatieambtenaar Wouter Linseele (
  wouter.linseele@harelbeke.be, 056 733 313).
 • foto Stefanie Colpaert

  Hallo,

  In Zulte hebben we in juni een 'themavoormiddag' georganiseerd. Mensen konden zich voor een specifiek thema inschrijven (vrije tijd, omgeving, communicatie, ...) Er werden per tafel een 4 tal vragen gesteld die betrekking hadden op zaken die het bestuur al dan niet in BBC wilden inschrijven. Mensen konden dan bemerkingen, aanvullingen, ... formuleren. Daarnaast kon iedereen ook zijn 'ei kwijt': we hadden 2 wanden voorzien: een Klaagmuur en een hoeramuur. mensen konden op rode postists verbeterpunten schrijven en aan de Klaagmuur hangen, en eveneens werd er gevraagd om wat goed is te benoemen en aan de hoeramuur te hangen op groene postits. De zaken aan de muren werden geclusterd en daar kon je wel een en ander op zien.

  Als vervolg doen we nu ook buurtvergaderingen. Daar is het specifiek de bedoeling om een hoera- en Klaagmuur te laten aanvullen voor die buurt. Dit wordt geclusterd en daarna worden de verschillende zaken in groep besproken.

  Mocht je vragen hebben, bel gerust even naar Zulte! Succes!

Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.