naar top

Veel meer reacties van vrouwen op Facebook dan van mannen. Ook bij jullie?

Zowel ik (communicatieambtenaar Mol) als mijn collega van buurgemeente Balen stelden in onze Facebook-statistieken vast dat verhoudingsgewijs er véél méér vrouwen over ons 'praten' dan mannen. De verhouding schommelt tussen 70/80 versus 30/20. Dit geldt zowel voor Balen als Mol. Als we dan kijken naar het aantal volgers (vind ik leuk) dan is dat 55 - 45 in het voordeel van de vrouwen.

Ik vroeg mezelf af: geldt dit overwicht voor vrouwen die reageren ook voor jullie Facebook-pagina? M.a.w.: mogen we dit veralgemenen? Indien ja, ideeën voor eventuele verklaringen? Leidt deze vaststelling tot aanpassingen van de strategie (inhoud postings,...) of totaal niet? Allemaal open vragen, afhankelijk van jullie vaststellingen. Ik ben wel eens benieuwd. Wie kijkt eens naar zijn stats en post hier de resulaten?

Belangrijk: wij posten op onze pagina inhoudelijk zeer breed , gaande van aankondigingen van wegenwerken of openbare onderzoeken met grote impact, promotie voor evenementen tot en met fotoalbums van kinderen tussen de Grabbelpas. En alles daartussen.   

In de documenten vind je een screenshot van de stats van Mol en Balen.

Reacties

Reageer
 • foto Lieven De Bosscher
  Uit onze Facebookstatistieken blijkt dat de man-vrouwverhouding bij onze fans quasi in evenwicht is. Dat geldt ook op het vlak van betrokkenheid & bereik (zie bijlages).
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Koen Van Caimere
  Uit onze statistieken blijkt een licht overwicht van mannen. Wellicht is het feit dat we nogal gevolgd worden door eigen personeel hieraan niet vreemd.
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Els Verbeke
  In Nazareth hebben we ook altijd al een overwicht van vrouwelijke fans gehad: 55 % tegenover 45 %. Zie ook bijlage.

  Is dit typisch voor facebook, of zijn vrouwen in het algemeen meer geïnteresseerd in de gemeentelijke thema's?
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Bernie De Vuyst
  In Bekkevoort zijn er iets meer mannelijke volgers (57,6%).
  De vrouwen praten dan wel meer over ons: 58,1%
  We posten nochtans ook zeer breed: events, wegenwerken, sluitingsdagen ...
  Waar het aan ligt, geen idee?

  Echt veel volgers komen er in Bekkevoort niet meer bij de laatste maanden. De gemeentelijke pagina hebben we nu een goed jaar.
  Gisteren nog eens een oproep gedaan en er zijn twee volgers bijgekomen. Momenteel heeft de gemeente Bekkevoort 151 volgers (6000 inwoners).
   Hier hebben we al aankondigingen gedaan via website, infoblad en elektronische nieuwsbrief. In het gemeentehuis hangen ook affiches.

  Iemand misschien nog een leuke tip/actie ... om aan wat meer volgers te geraken?
  Hoe pakken jullie dit aan?
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.