naar top

Interne vorming over huisstijl

Beste

OCMW Meerhout werkt samen met een ontwerpbureau aan een nieuwe huisstijl.  Bij de implementatie van deze huisstijl zouden wij alle medewerkers via een interne vorming richtlijnen en taaltips willen meegeven.

Gemeente Meerhout deed dit in 2007 via Linguapolis maar zij bieden deze dienst niet meer aan.  Ook bij Bestuursschool Limburg en SD Worx wordt een dergelijke vorming op maat niet meer aangeboden.

Zijn er besturen die onlangs bij andere instanties hiervoor terechtkonden?

Annelies Aerts
Communicatieambtenaar ocmw Meerhout 

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Dag Annelies
  Wij hebben dit intern opgelost. Samen met mijn collega Mieke gaven we een dagopleiding voor elk personeelslid van gemeente of OCMW dat geïnteresseerd was. Ik vond dat een goede formule omdat je daarmee een goed draagvlak creëert en goed kun inspelen op vragen of op weerstand. Onze presentatie staat op slideshare (http://www.slideshare.net/GemeenteZwijndrecht/schrijven-voor-de-lezer) Misschien kan die je inspireren. 
  De grafische aspecten van de huisstijl komen in deze presentatie niet zo aan bod, die werden behandeld bij de lancering, maar ik vermoed dat je vraag eerder over de taalaspecten gaat.
  Beste groeten
  Marc van Daele
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.