naar top

Gaat jouw facebookpagina in verlof?

Beste collega,

Hoe organiseer jij de opvolging van facebook als je in verlof gaat?

Ik beheer als enige de pagina van Nazareth. Daardoor is het niet zo gemakkelijk om een collega mij te laten vervangen.

Kan ik op de facebookpagina melden dat er twee weken niet gereageerd wordt? Wellicht komt dit vreemd over! Hoe zou jij dit oplossen? Alle tips zijn welkom, hoe klein ook!

Reacties

Reageer
 • foto Philip Bouchet
  Hallo,

  Onze pagina gaat niet met vakantie. Wij stelden vanaf het begin een aantal medebeheerders aan. Zij posten het hele jaar door berichten (in samenspraak met de dienst communicatie). Ikzelf heb ook een collega die facebook opvolgt als ik er niet ben. Indien nodig formuleert zij antwoorden op vragen of reacties. Zij is ook medebeheerder.
  Wat je ook kan doen is berichten programmeren via het klokje dat je ziet als je een status ingeeft. Zo kan je dus toch aanwezig blijven op FB zonder dat je er zelf bent.

  Prettig verlof en succes.

  Philip Bouchet
 • foto Marc van Daele
  Dag Els
  Als je alleen bent op je dienst, kun je misschien iets afspreken met een collega van een andere dienst of eventueel met de communicatiecollega van een buurgemeente.
  Fijne vakantie!
  Marc
 • foto Lieven De Bosscher
  Els,

  Ook bij ons gaan de Facebookpagina & Twitteraccount niet met vakantie. Doorheen het jaar beheer ik beide accounts zelf, maar bij verlof laat ik dit over aan mijn medewerker, die sowieso medebeheerder is van onze Facebookpagina (& de login & paswoord van onze Twitter deelt).

  Als 'eenvrouwsdienst' kan je dat idd oplossen door zelf berichten vooraf te programmeren (b.v. via Hootsuite of Tweetdeck). Los daarvan zou ik je toch aanraden een medebeheerder aan te stellen (luister zeker eens bij je jeugddienst: zij zijn vaak erg actief op social media & hebben hiervoor meestal de nodige 'feeling' ontwikkeld). Zo kan er toch ingespeeld worden op onvoorziene omstandigheden (dringende nieuwsberichten, noodsituaties) én vragen/meldingen van burgers.

  Alvast veel succes en vooral een prettig verlof!
 • foto Brenda Rosiers
  Dag Els
  Ook bij ons in Malle is het 'gedeelde vreugde, gedeelde smart'. Ik wilde niet de flessenhals zijn die altijd zelf alle berichten moest posten, dus ik heb ook zoveel mogelijk medebeheerders aangesteld (toch een 8-tal denk ik). Dat zorgt ervoor dat ook anderen berichten posten en dat de workload dus niet alleen op mij terecht komt. Als ik op vakantie ga, meld ik dat even aan de anderen en vraag of zij wat extra inspanningen willen leveren om berichten te posten en ook inkomende reacties mee willen opvolgen. Bij ons lukt dat dus prima, al blijf ik waarschijnlijk wel degene die er het meeste op zet en zal de frequentie tijdens mijn vakantie misschien wel iets lager liggen.
 • foto Lieven De Bosscher
  Els,

  Misschien is dit ook nog interessante info?

  Beheer je Facebook-pagina niet alleen -> http://publiekcentraal.wordpress.com/2013/03/20/beheer-je-facebook-pagina-niet-alleen/
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.