naar top

Gaat jouw facebookpagina in verlof?

Beste collega,

Hoe organiseer jij de opvolging van facebook als je in verlof gaat?

Ik beheer als enige de pagina van Nazareth. Daardoor is het niet zo gemakkelijk om een collega mij te laten vervangen.

Kan ik op de facebookpagina melden dat er twee weken niet gereageerd wordt? Wellicht komt dit vreemd over! Hoe zou jij dit oplossen? Alle tips zijn welkom, hoe klein ook!

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Dag Els
  Als je alleen bent op je dienst, kun je misschien iets afspreken met een collega van een andere dienst of eventueel met de communicatiecollega van een buurgemeente.
  Fijne vakantie!
  Marc
 • foto Lieven De Bosscher
  Els,

  Ook bij ons gaan de Facebookpagina & Twitteraccount niet met vakantie. Doorheen het jaar beheer ik beide accounts zelf, maar bij verlof laat ik dit over aan mijn medewerker, die sowieso medebeheerder is van onze Facebookpagina (& de login & paswoord van onze Twitter deelt).

  Als 'eenvrouwsdienst' kan je dat idd oplossen door zelf berichten vooraf te programmeren (b.v. via Hootsuite of Tweetdeck). Los daarvan zou ik je toch aanraden een medebeheerder aan te stellen (luister zeker eens bij je jeugddienst: zij zijn vaak erg actief op social media & hebben hiervoor meestal de nodige 'feeling' ontwikkeld). Zo kan er toch ingespeeld worden op onvoorziene omstandigheden (dringende nieuwsberichten, noodsituaties) én vragen/meldingen van burgers.

  Alvast veel succes en vooral een prettig verlof!
 • foto Lieven De Bosscher
  Els,

  Misschien is dit ook nog interessante info?

  Beheer je Facebook-pagina niet alleen -> http://publiekcentraal.wordpress.com/2013/03/20/beheer-je-facebook-pagina-niet-alleen/
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.