naar top

Hoe recruteer je chauffeurs voor de Mindermobielencentrale?

Onze Mindermobielencentrale is dringend op zoek naar chauffeurs.  De klassieke communicatie  - oproep via het infoblad, de website, ... - blijkt niet te werken. Mijn aanvoelen is dat de collega's mogelijke kandidaten rechtstreeks of via verenigingen moeten aanspreken, maar misschien heeft iemand van jullie het met succes op een andere manier geprobeerd. Tips en ideeën zijn alleszins welkom!
Alvast dank
Luc

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Luc
  Geen gemakkelijke klus. Heb je er al eens aan gedacht om voor die vrijwilligers iets terug te doen? Laat hen ergens bij horen. Dat is niet gemakkelijk om op te starten, maar in plaats van enkel te vragen, heb je dan ook iets te bieden. Je zoekt mensen met een engagement. Vaak willen die mensen groeien in hun engagement. Vaak zijn dat heel sociale mensen. Misschien kun je op die twee aspecten inspelen. Biedt hen opleidingen aan die in de richting zitten van hun engagement en probeer een team te vormen. Geef hen de mogelijkheid om ook hun sociale wensen te vervullen. Laat hen gezamenlijk activiteiten organiseren. Geef een budget voor een jaarlijks etentje, enz. Kortom (!) kijk naar de motivatie van die mensen en probeer daar genereus in te zijn. Je verwacht ook veel generositeit van hen.
 • foto Mia Tegenbos

  Dag Luc,
  Ik treed Marc bij.  Het OCMW van Herentals organiseert elk jaar voor zijn vrijwilligers een feest of activiteit om hen te bedanken voor hun inzet.
  Je moet ze natuurlijk eerst tot bij jou krijgen he.  Wij doen regelmatig oproepen in de lokale krantjes, website én we hebben ook een forum via de seniorenraad.  En ik denk dat vooral de mond-aan-mondreclame kandidaten overhaalt om zich aan te melden.

Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.