naar top

Opstart BIN's

Beste collega's,

Onze schepen voor veiligheid wil graag in Zemst starten met Buurt Informatie Netwerken (BIN's). Omdat dit soort netwerken toch wel draaien om communicatie en om de burgers daarover goed te kunnen informeren, wilde ik weten of iemand van jullie ervaring heeft met de opstart van zulke BIN's. En welke stappen jullie hiervoor allemaal hebben doorlopen om de burgers hiervoor warm te maken en te informeren.

Ik kijk uit naar jullie reacties.

Met vriendelijke groet,
Jeroen

Reacties

Reageer
 • foto Annelies Geerts
  Dag Jeroen,

  Ik weet dat de gemeente Schelle met BIN's werkt. Misschien daar eens informeren?
 • foto Ingrid Sillis

  Jeroen

  In Lier is net een BIN in opstart. Het initiatief om deze BIN op te starten komt echter niet vanuit het beleid/bestuur, maar wel vanuit de inwoners.Het opstartend wijkcomité Zevenbergen heeft bij de opstartvergadering van een nieuw wijkcomité gepolst naar de interesses van de wijkbewoners. De oprichting van een BIN werd gesuggereerd als een initiatief om iets te doen aan de veiligheid in de wijk.

   

  Vervolgens zijn er gesprekken opgestart met de lokale politie (korpschef + beheerder van BIN-Z), de stad (wijkmanager en de deskundige preventie) en de vertegenwoordiger van het nieuwe wijkcomité + BIN-coördinator. Momenteel dient het huishoudelijk reglement en het charter ondertekend te worden door de bevoegde partijen om de opstart te realiseren.

  Het wijkcomité zal zelf de buurtbewoners benaderen om lid te worden van het wijkcomité en het Buurt Informatie Netwerk. Zij promoten hun eigen werking via een eigen wijkkrant en de organisatie van een BBQ.

  Voor meer info kan je terecht bij wijkmanager Yves Bogaerts (tel 03 8000 418)

Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.