naar top

Informatieblad - reclame

In Diest hebben we een 2-maandelijks stadsmagazine. We werken hiervoor samen met een extern bureau. We zijn zeer tevreden over ons infoblad. Ook de inwoners van Diest reageren positief.  De kostprijs is echter bijhoorlijk hoog (ca 12.000€ per nummer. Hier zit alles in: redactie, opmaak, druk, verspreiding,...). Het magazine is volledig reclame/advertentie vrij. We zijn nu aan het kijken hoe we deze kost kunnen drukken.

Het bestuur denkt eraan om beperkt reclame/advertenties toe te laten. Het is niet de bedoeling om de volledige kost te laten dragen door reclame inkomsten. Ik weet dat er besturen zijn die het infoblad helemaal laten betalen door reclame (te vergelijken met de stratenplannen). Maar wij hebben dus eerder interesse in een mengvorm

Heeft iemand van jullie hier ervaring mee ? ZO ja, hoeveel reclame laten jullie toe ? Wie doet de reclamewerving ? Zijn er regels over het soort reclame ?

Reacties

Reageer
 • foto Lorie Cuypers
  Hallo Sylvie
  wij starten vanaf september met beperkte advertentieruimte in ons infoblad. Ook wij opteerden voor de mengvorm. Wij voorzien in ons nieuw maandelijks infoblad twee pagina's voor advertenties. Wij doen zelf de reclamewerving en hebben bewust gekozen om enkel handelaars / bedrijven uit onze gemeente aan te schrijven (en dus ook te laten adverteren). Daarnaast hebben we de formaten van de advertenties vastgelegd op 1/8, 1/4 en 1/2 pagina. Tot slot mogen bedrijven/handelaars maximaal twee keer na elkaar adverteren. Geef gerust een seintje als je nog meer praktische info wil.
  Groetjes
  Lorie
  Gemeente Puurs
  03 890 76 82
  lorie.cuypers@puurs.be
 • foto Katrien Vanhout
  Hey Sylvia

  Wij werken al jaren met beperkte advertentieruimte in ons infoblad. Telkens worden de laatste 2 pagina's voorbehouden voor reclame. Ons infoblad kost op jaarbasis een aardige duit maar door deze advertenties winnen we hier een klein gedeelte van terug. We hebben daarvoor een reglement opgesteld en dit laten goedkeuren door de gemeenteraad. Dit reglement gaat in bijlage. Door deze jarenlange traditie moeten we ook nooit leuren met onze advertentieruimte maar is deze steeds uitverkocht. Zo is alle ruimte al uitverkocht tot einde 2014! Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het wel.

  groetjes Katrien
  gemeente Brasschaat
  tel. 03 650 29 30
  katrien.vanhout@brasschaat.be
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.