naar top

meerjarenplanning BBC

Collega's,

Momenteel zijn wij binnen de gemeente bezig met het opmaken van het meerjarenplan in het kader van BBC. Zijn er al gemeentebesturen die dit opgemaakt hebben? Hoe hebben jullie doelstellingen en acties omschreven, aangezien het moeilijk is om een beeld te vormen van het sterk wijzigende communicatielandschap?

Met vriendelijke groeten,

Ann Olbrechts
Communicatieambtenaar Putte

Reacties

Reageer
  • foto Patrick Vandenberghe
  • foto Marc van Daele
    Dag Ann. Ik zou me geen zorgen maken over het sterk wijzigende communicatielandschap. De kanalen en middelen die je binnen 3 jaar gaat gebruiken, bestaan nu reeds. De trends bestaan al veel langer. Wat we zien is dat communicatie socialer en interactiever wordt. Hou daarvoor vooral het activiteitenprogramma van Kortom in de gaten. Factor C en de converserende overheid (naar analogie met The Conversation Company van Steven Van Belleghem) zijn belangrijke trends. Eigenlijk maak je als organisatie zelf de keuze in welke aspecten van overheidscommunicatie je de volgende jaren wil groeien en evoluëren. Als communicatieambtenaar zit je daarbij aan het stuur, of op zijn minst aan de kaarten.
    Verder moet je een beleidsplan als een dynamisch document zien. Je plant de toekomst met de inzichten van vandaag. Als de toekomst verandert, pas je je beleidsplan aan. Een meerjarenplan dient niet om de toekomst te voorspellen.
    Veel succes!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.