naar top

Opeisen Twitter-account

Beste collega's

Op Twitter bestaat een account @StadAalst dat niet door ons beheerd wordt. Dit account werd geactiveerd in december 2010 en de berichtenstroom is sinds oktober 2012 stilgevallen. De tweets zijn sterk politiek getint, zoals je zelf kunt lezen op https://twitter.com/StadAalst

Deze account schept verwarring bij de burger, want die kan denken dat het om een officiële stadsaccount gaat. Een tweep uitte zelfs al de bezorgdheid dat het om een gehackt account ging. De berichtgeving is bovendien nefast voor ons imago.

We willen deze Twitternaam dan ook opeisen en zien hiervoor twee mogelijkheden: 
- we nemen contact op met de accountbeheerder en die geeft vrijwillig de naam vrij
- we dienen een dossier in volgens de richtlijnen van Twitter: ‘Trademark Policy Violation’


Heeft iemand hier ervaringen mee?

Groetjes
Katrijn

Reacties

Reageer
 • foto Anke Versonnen
  Katrijn,

  Wij beheren sinds kort zelf de @Wetteren account. Deze was in handen van een Wetteraar, die er links plaatste naar alle artikels die in de pers verschenen over Wetteren. Op zich eerder onschuldig dus, maar bijvoorbeeld wanneer het rampenplan werd afgekondigd verschenen hierop onbevestigde of zelfs foute berichten.
  Wij hebben via de account zelf achterhaald wie de eigenaar was (google!), en deze persoon gecontacteerd. We hebben samen afspraken kunnen maken: wij beheren nu @Wetteren, de vorige eigenaar beheert nu @WetterenNieuws waarop alle persartikels verschijnen. We hebben dit samen zo gecommuniceerd, waardoor het ook voor de volgers meteen duidelijk was.

  In ons geval was het dus een goede stap om eerst de rechtstreekse aanpak te proberen.

  groeten,

  Anke
 • foto Katrijn Hooge
  Dag Anke

  Bedankt voor de info. Heb je dan een e-mailadres of andere contactgegevens gevonden? Ik vind namelijk enkel de accountnaam terug, maar heb er geen idee van wie dit account beheert. Via mijn persoonlijke Twitteraccount heb ik een privébericht gestuurd in de hoop dat ik zo reactie krijg.

  Groetjes
  Katrijn
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.