naar top

Heeft jouw organisatie al eens gewerkt met een ontwerpenwedstrijd?

De gemeente Bornem zoekt naar (recente) voorbeelden van lokale besturen en organisaties die gewerkt hebben met een ontwerpenwedstrijd, een soort van overheidsopdracht. Bornem wil hun nieuwe huisstijl graag aanbesteden door middel van zo'n ontwerpenwedstrijd. Ben jij zelf op deze manier aan de slag gegaan of ken jij andere organisaties die zo hebben gewerkt? Laat het dan hier weten.

Alvast bedankt!

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Een kleine bedenking bij de formule: Ga je op deze manier niet een beetje voorbij aan de eerste stap in een huisstijltraject, nl het imago-onderzoek. Daarbij zoek je je huidige imago bij een aantal stakeholders en van daaruit beschrijf je een gewenst imago. Het is dat imago dat een grafische vertaling krijgt in een logo met bijhorende toepassingen.
 • foto Marc van Daele
  Dag Nele
  Wat ik wel eens heb zien gebeuren is dat je een aantal kandidaat leveranciers een beperkt budgetje geeft om een eerste ontwerp te maken. Zo kun je beter beoordelen wie in de juiste richting zit en omdat er een budget voor is, kunnen de kandidaten er ook echt werk van maken.
  Een andere aanrader is om het ontwerp van het logo en het uitwerken van de toepassingen in afzonderlijke percelen van de opdracht onder te brengen. Op die manier hoef je de toepassingen niet te laten uitvoeren door een bedrijf dat van het logo-ontwerp niets weet te bakken.
  Succes
  Marc
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.