naar top

Nieuwjaarsreceptie bevolking

Knokke-Heist organiseert in 2013 voor het eerst een nieuwjaarsreceptie in open lucht voor de hele bevolking.
Tips voor organisatie, originele drankjes en hapjes en animatie zijn welkom bij Jan De Groote, communicatie@knokke-heist.be, tel. 050 630 133  

Reacties

Reageer
 • foto Dominiek Diliën
  Schoten is in januari aan de zesde editie van de nieuwjaarsreceptie toe.
  Ieder jaar komen er tussen de 2.500 en 3.000 Schotenaren 'nieuwjaren' op het marktplein.

  Concept is erg vergelijkbaar met het verhaal van Ham hierboven.
  In ons aanbod zitten ook nog frietjes en pannenkoeken, geen borrels.
  Alles gratis.

  We hebben een officieus volkslied dat elk jaar op een andere manier gebracht wordt en intussen door heel wat mensen wordt meegezongen.
  Qua sfeerschepping mag uiteraard ook de harmonie niet ontbreken.

  Succes

  Dominiek Diliën

 • foto Kathy Van Meulder

  In Sint-Amands worden alle inwoners op de zondag van de 1ste week van januari van 11.30u. tot +/-14 u. aan de mooie locatie van de Kaai uitgenodigd. Bij slecht weer wijken we uit naar een binnenlocatie.

   

  Tussen 11.30 u. en 12.30 u. ontvangen alle aanwezigen 2 bonnetjes waarmee ze 2 drankjes kunnen aankopen. De rest is tegen betaling.

   

  Er wordt samengewerkt met een jeugdvereniging. Zij zorgen voor voldoende helpers voor de opbouw (tenten, tap, eetkraampje, receptietafels, kerstbomen aan de kraampjes …), het voorzien van eten en drinken, en de afbraak.

   

  Zij ontvangen hiervoor een forfaitair startbedrag + een vergoeding per bonnetje van de gemeente dat bij hen binnenkomt. Verder hebben zij ook nog inkomsten uit de rest van de verkoop. Zowel wat er geschonken zal worden, als welke hapjes (meestal frietjes + een snack), als de prijs die hiervoor mag gevraagd worden, is in samenspraak met het gemeentebestuur.

   

  Het gemeentebestuur zorgt voor alle logistieke benodigdheden (terrasverwarmers, tenten …). Verder nodigen we ook een groepje muzikanten uit dat tussen het publiek speelt. Het is inderdaad sfeervol en brengt het minste organisatie met zich mee.

   

  Succes!

   

 • foto Jasper Verplancke
  Wij nodigen alle inwoners uit via het infoblad, sociale media, website en affiches (handelszaken, gemeenschapszalen, openbare gebouwen). Er worden ter plaatse 2 bonnetjes gegeven, de bezoekers kunnen zelf kiezen aan welke stand (streekproducenten) ze deze inruilen. 1 consumptie = 1 bonnetje. Er wordt zo weinig mogelijk glas gebruikt, er wordt geopteerd voor milieuvriendelijke/biologisch afbreekbare alternatieven, vnl. PLA-bekers voor koude dranken en cellulosebekers voor warme drank.

  Echt controleren ivm uitgave bonnen kunnen we niet, iedereen die zijn bonnen komt ophalen krijgt een inktstempel op de hand. Bij twijfel kan je dit controleren (dit was je niet zomaar snel af), uiteraard zijn er altijd mensen die proberen om 2 x aan te schuiven.
  Zoveel niet-stadsgenoten komen er niet dat we daarop moeten controleren. Als er al niet-Deinzenaars zijn, kennen we hen meestal doordat het bvb. sponsors zijn van andere stadsevenementen.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.