naar top

Wat is de frequentie van het infoblad en de nieuwsbrief

Hallo,

Welke collega's geven een infoblad én een nieuwsbrief uit en met welke frequentie?

Reacties

Reageer
 • foto Roeland Kortleven
  Onze informatieblad is driemaandelijks, maar richt zich inhoudelijk op reportages, interviews, achtergrondverhalen. We gebruiken dit niet voor de harde nieuwsberichtgeving, maar vooral voor duiding en achtergrond.

  Hard nieuws brengen we via onze wekelijkse kanalen, waaronder een e-nieuwsbrief met gemeentenieuws elke vrijdag. Woensdag hebben we daarnaast nog een afzonderlijke wekelijkse activiteitennieuwsbrief Uit in Mol.
 • foto Wouter Linseele
  In Harelbeke is de situatie zoals in Houthalen-Helchteren: maandelijks een hblad (stedelijk infomagazine) en een wekelijkse elektronische nieuwsbrief gevoed door nieuwsberichten website en UiT-kalender.
  Groeten
  Wouter
 • foto Philip Bouchet
  Wij hebben ook een maandelijks infoblad. In de zomermaanden hebben we maar één editie. (in augustus dus geen uitgave).
  Onze elektronische nieuwsbrief verschijnt op dit moment maandelijks.  

  Groetjes

  Philip
 • foto Eddy Smeets
  In Kinrooi geven we 5x per jaar (februari, april, juni, oktober en december) een klassiek infoblad (Kinrooi info) uit. Daarnaast is er 5x per jaar (maart, mei, juli, september, november) nog een kleinere publicatie in de vorm van een drieluik van 3 A4's recto verso (Kinrooi Kort). In een lokaal reclameblad kopen we één pagina die we (bijna) wekelijks vullen met gemeentelijk nieuws. Voor (meer) voorbeelden van de Kinrooi info en Kinrooi kort kan u terecht op http://www.kinrooi.be onder diensten > communicatie. Er is (nog) geen digitale nieuwsbrief in Kinrooi.
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Ellen Vangoidsenhoven
  De gemeente Holsbeek geeft een informatieblad uit dat tweemaandelijks huis aan huis bedeeld wordt. 
  Het OCMW publiceert op haar beurt een interne nieuwsbrief. Ook deze verschijnt om de 2 maanden, met uitzondering van de maanden juli & augustus. 

  Beste groeten, 

  Ellen Vangoidsenhoven
  Communicatie - OCMW Holsbeek
 • foto Bernie De Vuyst
  Bekkevoort heeft een maandelijks infoblad (12x/jaar, 1e woensdag van de maand huis aan huis).
  Een e-nieuwsbrief hebben we nog niet, staat op de planning voor 2013 ... De bedoeling is de nieuwsbrief midden de maand uit te geven, tussen de twee infobladen in. Ik constateer dat we vaak nieuwsitems hebben die "tussen twee infobladen in" dreigen te vallen. Nu proberen we dat op te vangen met de gemeentelijke website en FB.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.