naar top

Politieke partijen voorstellen in het infoblad

Destelbergen zit in het nieuws. De fractievoorzitters in de gemeenteraad stellen voor om alle politieke partijen voor te stellen in het gemeentelijk informatieblad september-oktober. Kan zoiets in het infoblad of wordt dit niet beschouwd als neutrale overheidscommunicatie?

Alvast bedankt voor de reacties.

Mario Van der Gucht
Communicatieambtenaar
Gemeente Destelbergen

Reacties

Reageer
 • foto Wouter Linseele
  Dag Mario

  Niet doen! Ik ga volledig akkoord met Julie in de reactie hierboven.
  Ik veronderstel dat het overgrote deel van de gemeentelijke of stadsmagazines ergens wel de richtlijn hebben dat politieke boodschappen niet thuis horen in een neutraal informatiekanaal. Als dat bij jullie (nog) niet zo is, denk ik dat je werk moet maken van een soort van redactiestatuut waarin dat is neergeschreven.

  Groeten
  Wouter
 • foto Els Verbeke
  In Nazareth publiceren we zelden of nooit namen of foto's van schepenen of raadsleden. En dit jaar ook niet van verkiezingskandidaten. Is bij ons eerder deontologische code dan strikte richtlijn.
 • foto Marc van Daele
  Me dunkt dat de politieke partijen over voldoende middelen (publicaties, websites, sociale media) beschikken om zich voor te stellen. Die middelen worden al deels gefinancierd met overheidsgeld. Gemeentelijke informatiekanalen aanwenden om de partijen voor te stellen gaat dik over de grens van het fatsoenlijke. Ik wil me nog niet voorstellen welke controverse dit kan teweegbrengen en hoezeer je infoblad van politieke partijdigheid zal verdacht worden. Kijk maar eens hoe de VRT moet balanceren en dan nog vanuit alle richtingen van politiek favoritisme wordt beschuldigd.
  Afstand houden en je geloofwaardigheid en neutraliteit als overheidscommunicator bewaren, zou ik zeggen.
  Beste groeten
  Marc
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.