naar top

Wat is de rol van de communicatieambtenaar op verkiezingsdag?

Beste collega's

Ik maak voor de eerste keer gemeenteraadsverkiezingen in mijn functie als communicatieambtenaar mee. Nu vraag ik me af wat de rol van de communicatieambtenaar op 14 oktober a.s. is? Moet die de ganse dag op het hoofdbureau aanwezig zijn, de verschillende bureaus bezoeken, ...? Hebben jullie tips/ervaringen?

Alvast bedankt!vriendelijke groet

Bianca De Mulder
communicatieambtenaar Oosterzele

Reacties

Reageer
 • foto Kristien Luyckx
  Dag Bianca

  Bij de concrete organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen komt bij mijn weten de communicatieambtenaar niet in het stuk voor. Dat is bij ons weggelegd voor ict-dienst en dienst burgerzaken. Verder wordt er een dienstoverschrijdend kiesteam samengesteld met mensen die bereid zijn op die dag te werken om verschillende taken uit te voeren (ondersteuning logistiek, toezicht parkings, ...). Als communicatieambtenaar hou ik mij ver van kiesburelen e.d. die dag en ik hou mij de periode voordien ook zo ver mogelijk weg van dat thema of ga er in elk geval zo objectief en 'sec' mogelijk mee om.

  groetjes
  Kristien Luyckx
  communicatieambtenaar Geel
 • foto Bart Van de Laar
  Dag Bianca

  Ik sluit me aan bij Kristien.
  Mijn focus ligt op het communiceren van 'beslist' beleid.

  Groet
  Bart
 • foto Wouter Linseele

  Dag Bianca
  Ik zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnijkheid ingeschakeld worden in een stem- of telbureau ... Maar als communicatieambtenaar doe ik daar niets.
  Groeten, Wouter

 • foto Elke Tuyteleir
  Doen jullie ook niets i.v.m. het bekendmaken van de resultaten? Wie communiceert dit?

  Pieter Florentie
  Medewerker communicatie en informatie Gemeente Haacht
 • foto Luc Van Der Plas
  Hallo Bianca

  Ik mis toch wel een aspect in de reacties: het snel informeren over het resultaat van de verkiezingen! Als communicatieambtenaar ben ik op de verkiezingsdag in de buurt van het telbureau om zo snel mogelijk de resultaten te kunnen vernemen en ze de dag zelf nog bekend te maken via de gemeentelijke website.

  Belangrijk is vooral het aantal verkozenen per partij en wie verkozen is. Voor meer gedetailleerde informatie zoals de voorkeurstemmen per kandidaat, kan je een link leggen naar de website van de Vlaamse overheid. Zodra daar betrouwbare informatie over is, voegen we ook toe welke partijen een bestuursakkoord hebben gesloten.

  oprechte groet
   Luc
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.