naar top

Hebben raadsleden toegang tot het intranet?

Zijn er collega's die een extranet voor raadsleden aanbieden, bestaan daar dan afspraken over en wat bieden jullie via dat extranet precies aan info aan. Alle input is welkom !

Alvast bedankt,

Bart De Bruyne
communicatieambtenaar gemeente Beveren

Reacties

Reageer
 • foto Wouter Linseele
  Dag Bart
  In Harelbeke is er een extranet voor gemeenteraadsleden sedert 2000. Dat extranet is een kopie van het bestaande intranet voor het personeel. Het is momenteel allemaal een beetje omslachtig omdat we ook effectief twee keer de info plaatsen op twee verschillende plekken. Momenteel bieden we volgende zaken aan: informatie per dienst (met belangrijke documenten), notulen van GR en CBS, wie is wie, prominentenlijst, een dagelijks persoverzicht, verslagen van een aantal werkgroepen, ...
  Wat mij betreft teveel (interne) info voor gemeenteraadsleden. Dit jaar wordt het intranet (eindelijk) vernieuwd en dat zal ook z'n gevolgen hebben voor het extranet. Hoe het er zal uitzien kan ik nu nog niet zeggen, maar het moet allemaal een beetje meer afgelijnd worden. Het idee is om - zoals in Ham (zie hierboven) - te werken met verschillende gebruikersrechten.
  Groeten, Wouter
 • foto Els Verbeke

  Alle raadsleden hebben toegang tot het extranet met login en paswoord. Het extranet staat op dezelfde server als onze website en wordt ook door dezelfde firma (technisch) beheerd.

  Onze stafmedewerker vult het extranet met:
  • De agenda's en de verslagen van de gemeenteraden met bijbehorende ontwerpen van raadsbesluit ter voorbereiding van de gemeenteraad.
  • Alle agenda‚Äôs  + verslagen van de gemeentelijke raadscommissies
  • Alle verslagen van de gemeentelijke adviesraden
  • Documenten gemeenteraad:

  o    Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad

  o    Deontologische code

  o    Formulier voor kilometeraangifte

  o    Verschillende gemeentelijke beleidsplannen

  Groeten,
  Els
 • foto Ilse D'Hespeel
  Ook bij ons hebben gemeenteraadsleden op basis van hun login toegang tot een beperkt deel van het intranet. Deze is in dezelfde lay-out opgemaakt als het intranet voor al het personeel. Op basis van de rechten die ze toegekend kregen zien zij vooral verslagen van de gemeenteraad en OCMW-raad en andere info die voor hen nuttig kan zijn. Alle info voor de komende gemeenteraad bijv. met bijhorende documenten kunnen ze daar bekijken en achteraf vinden ze er ook het verslag terug.
  Pure personeelsinfo kunnen zij niet zien.
  Werkt zeer vlot en is praktisch een handig middel!
  Succes!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.