naar top

Feest voor de vrijwilligers

Hallo,

Zijn er nog collega's die een bedankingsfeest voor hun vrijwilligers hebben georganiseerd?
Hoe hebben jullie dit aangepakt? We zoeken nog een originele bedanking voor alle vrijwilligers.

Bedankt!
Ilse

Reacties

Reageer
 • foto Mia Tegenbos

  Dag Ilse,
  het OCMW van Herentals heeft zijn vrijwilligers een begeleide stadswandeling aangeboden (ca. 1,5 uur) + een winterbarbecue. 
  we hadden meer dan 150 inschrijvingen (toch een groot deel van onze vrijwilligers) en alle aanwezigen waren laaiend enthousiast ondanks het slechte weer die dag.
  De "dag" heeft tot de late uurtjes geduurd. 
  We hadden ook gadgets van EVY2011 aangekocht, maar die werden maar lauw onthaald.  geen geld insteken dus.

  Groetjes,
  Mia Tegenbos

 • foto Elke Keppens
  De gemeente Aartselaar biedt de vrijwilligers een dag vol interessante workshops en als afsluiter een optreden van een stand up comedy artiest.

  groetjes
  Elke

 • foto Kora-Li Melis
  Dag Ilse,

  In Retie had het bestuur dit jaar een budget voorzien om vanalles uit te werken rond het Europees Jaar van de Vrijwilliger.
  Met de vrijetijdsdiensten (toerisme & informatie, cultuur, jeugd, sport, bibliotheek) hebben we dan een heel programma uitgewerkt. Via verschillende edities van ons infoblad hebben we verschillende 'vrijwilligersprofielen' in de kijker gezet. We selecteerden daarvoor zelf enkele profielen en personen in samenwerking met het OCMW (voor vrijwilligers van de Mindermobielencentrale). We hadden dan een plaatselijke journalist en professionele fotograaf op pad gestuurd om hen in beeld te brengen.
  In september en oktober hebben we in samenwerking met VormingPlus Kempen enkele infosessies georganiseerd rond het werven van vrijwilligers, de wet op het vrijwilligerswerk en media-aandacht bij evenementen. Oorspronkelijk hadden we 5 vormingen geselecteerd, maar omdat er voor 2 sessies te weinig inschrijvingen waren, hebben we die moeten afblazen... Diegenen die hebben deelgenomen aan de sessies waren echter wel enthousiast over de thema's en manier van aanpak.

  Vorige week zondag hebben we tenslotte nog een groot vrijwilligersfeest georganiseerd. We hadden het op zondag van 17 tot 22 uur gepland, omdat veel verenigingen ook op zondag werking hebben en zij dan ook zouden kunnen deelnemen.
  In het infoblad hadden we een 'open oproep' geplaatst, daarnaast hadden we een uitnodiging (= advertentie) laten publiceren in een lokaal weekblad. Via de adviesraden, contactpersonen van alle verenigingen, scholen (oudercomit├ęs), OCMW (chauffeurs, mantelzorgers, enz.) hebben we dan ook nog gericht uitnodigingen verstuurd.
  Aangezien ze hun aanwezigheid niet vooraf moesten bevestigen, was het voor ons ook een grote gok hoeveel volk hier op zou afkomen. Op het drukste moment waren er zo'n 300 mensen aanwezig, we hadden ook duidelijk gecomuniceerd dat het een doorlopende receptie zou zijn. We schatten dat er over heel de avond ongeveer 400 mensen zijn geweest. Voor ons was het alleszins een groot succes. We hebben ook alleen maar enthousiaste reacties ontvangen.
  Aanwezigen moesten niets betalen, de toog werd door de raadsleden bemand (aangezien we niet weer een beroep wilden doen op verenigingen, dus vrijwilligers), een traiteur zorgde voor verschillende soorten hapjes en er was een DJ.
  Het enige 'formele gedeelte' aan het hele gebeuren was een openingstoespraak door de burgemeester en een van de vrijwilligers uit de vrijwilligersprofielen die we zelf aan het woord lieten.
  Van de opgemaakte vrijwilligersprofielen hebben we ook een brochure laten maken, deze werd uitgedeeld tijdens de vrijwilligersreceptie en zal ook nog verder via de adviesraden worden verspreid...

  Neem gerust contact op als je nog vragen hebt!

  Groetjes, Kora-Li Melis, gemeente Retie.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.