naar top

Zoekresultaten op de website niet optimaal

De zoekresultaten op onze website (Paddle) zijn niet altijd wat we ervan verwachten. Ik voeg trefwoorden toe bij de trefwoorden, in de bodytekst, in de samenvatting, in de SEO-omschrijving ... maar nog altijd is de resultatenlijst niet logisch in onze ogen. Vooral overzichtpagina's staan vaak te ver onderaan (bv. wandelroutes wanneer je zoekt op "wandelen"). Zijn er nog besturen die hiermee worstelen? Ik overleg graag met jou!

Reacties

Reageer
 • foto Kristel Fransen
  Dag Els, ik volg graag, want ik heb dit ook al ondervonden.
  Kristel Fransen 11 .05.2022 om 09:17 Aangepast op 11 .05.2022 om 09:18
 • foto Wouter Rummens
  Ik zag jullie berichtje
  Binnenin zoekpagina's zijn er verschillende opties. Zo kunnen de volgorde van de zoekresultaten bepaald worden in functie van contenttype (via prioriteiten in de zoek) of kan er gewerkt worden met een geavanceerde zoekfunctie met filters om de bezoeker te laten filteren.
  of is het ook mogelijk om pagina's uit te sluiten van de interne zoekfunctie.
  Alles hangt af van de exacte wens natuurlijk.
 • foto Els Verbeke
  Dank je, Wouter. Ik denk echter niet dat dit een antwoord biedt op ons probleem. Met contenttype bedoel je: nieuwsbericht-pagina-product-organisatie, nietwaar? Alle resultaten zijn echter pagina's, waardoor het contenttype geen verschil maakt. Kan je enkel priotiseren en filteren via contenttype of zijn er andere mogelijkheden? Ik wil de betrokken pagina's niet uitsluiten uit de zoekfunctie, het verrast me echter vaak welke pagina's hoger of lager in de resultatenlijst staan.
 • foto Wouter Rummens
  Ik stel voor dat we eens oplijsten wat de "prioriteiten" zijn die de zoekfunctie volgt. Ik vraag om je dit te bezorgen.
  Wouter Rummens 11 .05.2022 om 10:45 Aangepast op 11 .05.2022 om 10:45
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.