naar top

Facebookadvertenties afgewezen

De voorbije weken hebben we problemen met het plaatsen van Facebookadvertenties. Deze worden voortdurend afgewezen wegens 'discriminerend', terwijl we op dezelfde manier adverteren als voorheen. We bakenen enkel de regio af. Het gaat ook om diverse onderwerpen. Zijn er nog mensen die dit probleem ervaren? Iemand een idee hoe je dit kan oplossen?

Reacties

Reageer
 • foto Tom De Smet
  Wij hebben dat ooit ook 1 keer gehad, en nooit te weten gekomen waarom... Heb je een voorbeeld v/d advertentie?
 • foto Machteld Vanden Bosch
  Dag Marijke, vermoedelijk is er iemand die jullie Facebook-pagina aangegeven heeft bij Facebook als ongepast of discriminerend. Maar normaal gezien zou je daarvan toch op de hoogte moeten zijn gesteld door Facebook (via e-mail).
 • foto Jeroen Danckers
  Sinds begin dit jaar heeft FB speciale advertentiecategorieën verplicht gemaakt (krediet, dienstverband, huisvesting, maatschappelijke kwesties, verkiezingen of politiek). Als deze categorieën niet correct zijn ingesteld (op campagneniveau) zal FB je advertentie om o.a. discriminerende onderwerpen afkeuren. Ze zijn daar notoir slecht in om duidelijk te communiceren dat daar het probleem ligt.

  Mogelijk heb je een advertentie aangemaakt die eigenlijk onder één van die categorieën valt, maar vergeten aan te duiden as such. Ik heb 'Discriminerend' ook al enkele keren meegemaakt en dat was vooral in het kader van vacature advertenties. (je bent daar verplicht om tussen 18 en 65+ te targeten. Doe je dit niet, ben je volgens FB discriminerend)

  Misschien helpt het als je ons even laat weten om welke soort advertenties het ging. Zoals Machteld aangeeft, kan het ook een andere oorzaak hebben, zoals een klacht die is binnen gekomen. Maar dat is eerder zeldzaam.
 • foto Marijke Tritsmans
  Bedankt voor jullie reacties!

  Het gaat nu over een jobbeurs dat we willen promoten. In eerste instantie hadden we de advertentiecategorie niet aangeduid omdat we dachten dat dat in dit geval niet van toepassing was. Toen de advertentie voor de eerste keer afgewezen was, hebben we de advertentiecategorie toegekend. Ook is er geen specifieke targetting op leeftijd of interesses en is er ook geen regio uitgesloten. Het enige wat opgenomen is onze regio met een straal van 25 km.

  We hebben al een verzoek ingediend om het 'manueel' te beoordelen, maar dat is ook afgewezen zonder meer informatie.
 • foto Ymke Deprez
  Hey Marijke

  Een andere verklaring kan zijn dat je de doelgroep rechtsreeks aanspreekt in je copy. Directe vragen stellen ziet Facebook als schending van iemand zijn privacy en is er dan ook streng op.

  Het is niet onmogelijk, maar het zit soms in kleine verschillen. Een voorbeeld vind je onderaan dit artikel:
  https://www.onlineed.be/nieuws/facebook-scherpt-advertentiebeleid-aan
 • foto Jeroen Danckers
  Als een manuele beoordeling mislukt, kan je best zsm de advertentie opnieuw aanmaken rekening houdend met wat je denkt dat er de eerste keer mis was.
 • foto Marijke Tritsmans
  We hebben de advertentie opnieuw aangemaakt en staat nu online. Bedankt voor jullie respons!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.