naar top

Nieuwe website: koppeling IPDC

Hallo

Lokaal Bestuur Temse werkt aan een nieuwe website. De content zal enerzijds bestaan uit producten (bv. identiteitskaart, rijbewijs...) en losse teksten (voor toerisme, sport). Ik vroeg me af of het voor de producten nog interessant is om te koppelen met de Vlaamse Productencatalogus (IPDC)? De info is verouderd en moet herschreven worden (je-vorm, klare taal).

Zijn er besturen die er bewust voor kiezen om dit wel/niet te doen en waarom?

Bedankt voor de info!

Groeten
Maaike

Reacties

Reageer
 • foto Ymke Deprez
  Dag Maaike

  Ik heb geen echt antwoord op je vraag, maar een tijd geleden passeerde hier wel een vraag over iPDC in de je-vorm. Misschien kan je iemand die toen reageerde even contacteren voor de stand van zaken?

  zie: https://www.kortom.be/e-groep/9521/idpc-aanvullen-met-de-je-vorm

  Groetjes
  Ymke
 • foto Sam Delbeke
  Wij raden nog steeds aan om te koppelen met IPDC. Die catalogus bevat al beschrijvingen voor heel wat (lokale) producten (bv. Identiteitskaart, rijbewijs, …). We trachten die steeds up to date te houden en in klare taal te omschrijven.

  Als zaken toch verouderd zijn kan je dat doorgeven via de servicedesk en wordt dat aangepast. Anderzijds begrijpen we dat de vorm/taalgebruik een lokale invulling kan krijgen (bv je-vorm ipv u-vorm). Heel wat lokale besturen vangen dat op door deze aanpassingen binnen hun eigen website door te voeren. Vanuit Digitaal Vlaanderen werken we ook aan een oplossing hiervoor samen met ABB. In de nieuwe versie 3 van IPDC zal elk lokaal bestuur zijn eigen instantie/variant van lokale producten kunnen aanmaken.

  Wouter De Cock, product manager IPDC bij Digitaal Vlaanderen
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.