naar top

Organisatie digitale quiz

Dag collega's,

Heeft iemand van jullie ervaring met het organiseren van een digitale quiz? Wij hebben dit vorig gedaan als coronaveilig alternatief voor de Nieuwjaarsreceptie. Deelnemers konden toen via Kahoot antwoorden. Echter konden we vorig jaar gebruik van een gratis Kahoot-account tot 2.000 deelnemers, hetgeen dit jaar niet meer mogelijk is.

Kent er iemand misschien een organisatie die online quizzen organiseert en de nodige software heeft om veel deelnemers toe te laten (vorig jaar hadden we 132 quizploegjes)?

Alvast bedankt!

Reacties

Reageer
 • foto Sarah Somers
  Hallo Marjon

  Ik heb al wel eens gehoord van Quizizz, maar ik heb er zelf nog nooit mee gewerkt.

  Dit artikel kan interessant zijn: 7 alternatieven voor Kahoot, met voor- en nadelen.
  https://ahaslides.com/blog/similar-alternatives-to-kahoot/
  Het is wel een artikel van AhaSlides dus uiteraard komen zij als beste uit de bus ;-)

  Hou ons zeker op de hoogte over je keuze, ik ben benieuwd :-)

  Groetjes
  Sarah
 • foto Tone Vannieuwkerke
  De Quizfabriek organiseert alleszins online quizzen. Je vindt ze terug op Facebook of via http://www.quizfabriek.be. Tijdens de lockdown vorig jaar deden ze er een paar (gratis) online voor het grote publiek.
 • foto Marjon Daemen
  Even meegeven dat we de digitale Nieuwjaarsquiz in samenwerking met De Quizfabriek hebben gerealiseerd en dat deze positief ontvangen werd. Wij kregen tijdens de voorbereiding van De Quizfabriek een online demo van de werking van het quizsysteem en de verschillende soorten vragen (meerkeuze, aanduid, rangschik, open, ...). Vervolgens leverden wij hen de vragen vergezeld van de nodige beelden en kaartjes aan en gaf De Quizfabriek dit in hun systeem in. Wij hebben vervolgens intern twee keer getest alvorens de quiz effectief live te doen. Tijdens die tests kon ik met mijn vragen steeds bij De Quizfabriek terecht. Overall een heel fijne samenwerking en een leuk platform waarmee ze werken.
 • foto Sarah Somers
  Dank je om dit te laten weten, Marjon!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.