naar top

Lay-out, druk en verdeling infozine (gecombineerd raamcontract)?

Goedemorgen collega's

Ons huidig raamcontract met de leverancier voor het infozine loopt binnenkort af (contractformule: lay-out, druk én bedeling). Ik vind het persoonlijk erg handig om 1 contactpersoon te hebben voor de drie diensten. Uiteraard brengt dit ook wel andere dingen met zich mee: de leverancier heeft slechts 1 corebusiness (in deze druk) en zijn er qua lay-out zeker verbeteringen mogelijk.

Hoe ziet jullie contract eruit? Ook een combinatie van de drie diensten? Tevreden? Ik hoor graag welke leverancier :)
Of kozen jullie er bewust voor deze diensten bij verschillende leveranciers te hebben?

Alvast erg bedankt
Kathleen (011 81 04 36)

Reacties

Reageer
 • foto Ingrid Sillis
  Kathleen, wij combineren de drie ook al enkele jaren en zijn daar heel tevreden over. Momenteel hebben we een nieuwe aanbesteding lopen waarin we de drie opdrachten opnieuw combineeren. Onze huidige leverancier is net als bij jullie een drukkerij, maar levert prima resultaat wat vormgeving betreft. Het gaat om Antilope De Bie in Duffel.
 • foto Kim Maex
  Dag Kathleen, wij hebben de opdracht opgesplitst. Nochtans deed de drukker waar wij mee werken al een aantal ontwerpen voor ons waar we heel tevreden over waren.

  We hebben sinds eind vorig jaar een nieuw logo en nieuwe huisstijl. We voelden aan dat diegene die het ontwerp voor ons magazine zou maken, ons moest begeleiden in een echte rebranding. Wij gingen namelijk echt van een gedateerd infoblad - door mezelf ontworpen, dus ik mag zeggen dat het gedateerd was ;-)- naar een fris magazine.
  We schreven dus een aantal ontwerpers aan, waarbij we voelden dat zij ons hierbij het beste konden helpen.

  De keuze bij ons viel uiteindelijk op Sanza uit Diest. Zij boden een tof ontwerp en luchtige structuur en vielen qua prijs ook best mee.
  DesignSkills uit Diest, de firma die onze nieuwe huisstijl ontwikkelde, had ook een heel tof ontwerp (wat ook logisch was, aangezien zij ons verhaal al door en door kenden), maar was een stuk duurder.
  Van de ontwerpen van de andere firma's waren we niet zo onder de indruk.

  Wij combineerden wel de opdracht voor druk en bedeling. Daar landden wij bij Artoos. Wij hechtten bij het gunnen van die opdracht veel aandacht aan duurzaamheid.
 • foto Sara Mertens
  Dag Kathleen, wij (gemeente Haacht) werken sinds kort met 1 leverancier voor lay-out, druk én bedeling. Dat werkt inderdaad heel handig. Wij zijn heel tevreden over Drukkerij Vanderpoorten uit Leuven.
 • foto Kathleen Achten
  Alvast erg bedankt voor de snelle reacties, leerrijk (en geruststellend) :)
  Is er iemand die haar bestek zou willen delen (kathleen.achten@zonhoven.be)? Eerste maal dat ik zoiets moet voorzien ... Welke gunnings- en selectiecriteria, welke weging, beschrijving van de opdracht, technische bepalingen, enzovoort?
 • foto Lisbet Claes
  Dag Kathleen, ook wij combineren lay-out, druk en bedeling. Ik stuur je een mailtje!
 • foto Bo Vandenberghe
  Dag Kathleen,
  Wij combineren druk en bedeling maar het ontwerp besteden we uit aan een grafisch vormgever. Handig wanneer je de opdrachten bundelt bij de drukkerij is het gunstig btw-tarief van 6%!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.