De Helden van Kortom

dinsdag 8 mei 2018, congrescentrum Elzenveld in Antwerpen

#kortom

Na het succes van de vorige jaren trekt Kortom op 8 mei 2018 een nieuw blik inspiratie open tijdens De Helden van Kortom in Antwerpen.

Je ontmoet die dag de helden van ons vak, op én naast het podium.

Met klinkende namen zoals Sara Vercauteren, Alet Klarenbeek, Michael Opgenhaffen en Pieter Ballon.

Je doet verhelderende inzichten op tijdens 19 inspirerende ateliers.

Ga aan de haal met frisse ideeën over communiceren met ouderen, sociale media, smartphonefotografie, de organisatie van de communicatiedienst en veel, véél meer boeiende topics. Ontdek het programma snel!


Graag tot 8 mei in Antwerpen!

Schrijf je in

Sprekers

Enkele sprekers uitgelicht.

 • Sara Vercauteren

  Sara Vercauteren

  Sara Vercauteren is al 8 jaar woordvoerster bij Medialaan en schreef onlangs het boek ‘Geen commentaar‘.

  Sara Vercauteren

  Sara Vercauteren werkt al meer dan 15 jaar als woordvoerster, eerst in de politiek en nu bij Medialaan. Daarnaast doceert ze aan studenten Woordvoering van de Thomas More Hogeschool.

  Sara is auteur van het boek ‘Geen commentaar‘ met 101 tips voor woordvoerders en organisaties die hun perscommunicatie professioneler willen uitbouwen en voor iedereen die interesse heeft in hoe het nieuws wordt gemaakt.

 • Rogier De Langhe

  Rogier De Langhe

  Rogier De Langhe is economiefilosoof aan de Universiteit Gent en essayist voor De Morgen.

  Rogier De Langhe

  Rogier De Langhe is economiefilosoof aan de Universiteit Gent. Hij maakt deel uit van het ‘kernkabinet’ van jonge denkers die beurtelings een essay schrijven in Zeno, het weekendmagazine van De Morgen.

 • Pieter Ballon

  Pieter Ballon

  Pieter Ballon is verbonden aan de VUB en iMinds. Hij is onderzoeksleider voor Media, Markt en Innovatie bij IBBT-SMIT.

  Pieter Ballon

  Pieter Ballon is master in de Hedendaagse Geschiedenis en doctoreerde in de Communicatiewetenschappen. Hij is verbonden aan de VUB en onderzoeksleider van de groep Media, Markt en Innovatie bij IBBT-SMIT. Bij iMinds, het digitale onderzoekscentrum van de Vlaamse overheid, is hij de expert in smart cities.

 • Alet Klarenbeek

  Alet Klarenbeek

  Alet Klarenbeek is communicatiestrateeg en initieerde de beweging UP! rondom ouder worden in Nederland.

  Alet Klarenbeek

  Alet Klarenbeek is communicatiestrateeg, initieerde de beweging UP! rondom ouder worden en werkt in opdracht. Alet geeft vrolijke en verdiepende presentaties rondom ouder worden waarbij ze vertrekt vanuit positieve rolmodellen en invalshoeken. Ze neemt je mee in de denk- en leefwereld van 60 plussers en toont zo wat wel en niet werkt.

 • Michael Opgenhaffen

  Michael Opgenhaffen

  Michaël Opgenhaffen is professor Nieuwe Media en Journalistiek aan de KU Leuven en Universiteit Leiden.

  Michael Opgenhaffen

  Michaël Opgenhaffen is professor Nieuwe Media & Journalistiek aan de KU Leuven/Universiteit Leiden en hij is docent-onderzoeker aan de masteropleiding journalistiek in Antwerpen. Hij doceert researchtechnieken en nieuwe media en geeft hierover workshops.

 • Michaël Verbeeck

  Michaël Verbeeck

  Michaël is zaakvoerder van het merkadviesbureau Pavlov Branding en geeft regelmatig trainingen.

  Michaël Verbeeck

  Michaël Verbeeck deed ervaring op in diverse reclamebureaus, waar hij communicatieadvies gaf aan meer dan 50 klanten en een brede kennis opdeed over communicatiestrategie en sociale media in de praktijk.

  Michaël is zaakvoerder van het merkadviesbureau Pavlov Branding. Daarnaast is hij ook docent en geeft hij regelmatig workshops en trainingen.

 • Vicky Bogaert

  Vicky Bogaert

  Vicky Bogaert is fotografe en schreef de boeken ‘Iedereen Smartphonefotograaf’ en ‘De Phonetograaf’.

  Vicky Bogaert

  Vicky Bogaert (www.smartphonefotografie.be) is fotografe, phonetografe en blogger. Ze schreef de boeken ‘Iedereen Smartphonefotograaf’ en ‘De Phonetograaf’, stelde tentoon met haar smartphonefoto’s en begeleidt workshops. Op haar website deelt ze graag tips, handige weetjes en creatieve ideeën over het fotograferen met je smartphone.

 • Jasmien O

  Jasmien O

  Jasmien O is woordvoerster van de Brandweer Zone Antwerpen.

  Jasmien O

  Jasmien O is woordvoerster van de Brandweer Zone Antwerpen.

 • Peter Van Rompaey

  Peter Van Rompaey

  Peter van Rompaey was journalist bij Het Laatste Nieuws en Woestijnvis en werkt nu als communicatieadviseur bij VUB.

  Peter Van Rompaey

  Peter van Rompaey was journalist, reportagemaker en eindredacteur bij o.m. De Morgen, Het Laatste Nieuws, Woestijnvis en VT4. Als senior communicatiespecialist is hij gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met spreken en presenteren voor een publiek.

  In het voorbije decennium schreef hij honderden toespraken voor sprekers uit de wereld van politiek en beleid, het academische milieu en het verenigingsleven.

Programma

Dinsdag 8 mei 2018

Volg ons

Gebruik #kortom

Praktisch

‘De Helden van Kortom’ op dinsdag 8 mei vindt plaats van 10 u. tot 16 u. in congrescentrum Elzenveld,
Lange Gasthuisstraat 45 in Antwerpen.

Schrijf je in

Deelname

 • Kortom-lid: 119 euro (incl. BTW)
 • Geen Kortom-lid: 210 euro (incl. BTW)
 • Geen Kortom-lid, maar je schrijft je in als lid + neemt deel aan het congres: 255 euro (incl. BTW). Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier.
 • Student: 65 euro (incl. BTW)
 • Lid van Vonk-netwerk, VVZC of Logeion: 119 euro (incl. BTW)

Inbegrepen

 • In de deelnameprijs zijn een broodjeslunch, receptie en btw inbegrepen.
 • Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestiging per e-mail. Je ontvangt enkele dagen voor ‘De Helden van Kortom’ nog een mail met de laatste praktische details.
 • De factuur wordt na ‘De Helden van Kortom’ opgestuurd. Stuur jouw eventuele bestelbon vooraf op naar Kortom, Postbus 136, 8000 Brugge of info@kortom.be.
 • Je kan kosteloos annuleren tot en met dinsdag 1 mei 2018. Annuleer je na deze datum, dan ben je het volledige bedrag verschuldigd. Een collega kan uiteraard in je plaats deelnemen.

Route & Parking

Openbaar vervoer

 • Congrescentrum Elzenveld bevindt zich in het historisch centrum van Antwerpen. Het openbaar vervoer is dan ook de beste manier om Elzenveld te bereiken. Trams 4 en 7 stoppen voor de deur op het Mechelseplein.
 • Een alternatief vervoermiddel is de fiets. Reserveer via Blue Bike of Velo Antwerpen.

Te voet

 • Vanuit station Antwerpen-Centraal is de wandelafstand ongeveer 20 minuten: via De Keyserlei, Frankrijklei en Leopoldstraat. Sla linksaf tussen het ziekenhuis en de Kruidtuin. Volg deze weg tot net voorbij de vlaggenmasten. Volg links het pad tot aan de hoofdingang (F) van het congrescentrum Elzenveld.
 • Vanuit station Antwerpen-Zuid is de wandelafstand ongeveer 30 minuten: via Brederodestraat en Verbondstraat naar de Lange Gasthuisstraat.

Auto

 • Neem afrit 5a ‘Antwerpen-centrum’ net ná de Kennedytunnel (vanuit richting Gent) of net vóór de Kennedytunnel (vanuit andere richtingen). Rij via de tunnel onder het justitiepaleis naar de Amerikalei. Rij ter hoogte van de Britse Lei in de ondergrondse Vinci-parking ‘Nationale Bank’. Je rijdt best meteen naar de niveaus -2 (De Vesten) of -3 (’t Bastion).
 • Nadat je wagen is geparkeerd, neem je bij voorkeur de uitgang ‘Nationale Bank’ in het midden van de parking. Bij het buitenkomen zie je rechts het gebouw van de Nationale Bank. Steek de straat over aan het zebrapad richting Leopoldplaats (ruiterstandbeeld). Volg de Leopoldstraat tot aan het Sint-Elisabethziekenhuis. Sla linksaf tussen het ziekenhuis en de Kruidtuin. Volg deze weg tot net voorbij de vlaggenmasten. Volg links het pad tot aan de hoofdingang (F) van het congrescentrum Elzenveld.
 • Je vindt hier een plannetje naar de parking ‘Nationale Bank’.
 • Bekijk hier alle parkeermogelijkheden in de buurt (geef 'Mechelseplein' in in de zoekbalk).

#kortom

Vereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie

Postbus 136 | 8000 Brugge

Joost Ramaut
Joost Ramaut

Coördinator

Tel. 050 31 14 31

GSM 0474 52 38 18

info@kortom.be

Annebeth Boudry
Annebeth Boudry

Stafmedewerker

Tel. 050 31 14 31

annebeth@kortom.be

Eric Goubin
Eric Goubin

Wetenschappelijk medewerker

Tel. 050 31 14 31

eric@kortom.be

Partners