naar top

2014 - De Converserende Overheid - Eric Goubin, Julie Clement, Marc van Daele

Kortom publiceerde in 2014 het boek De Converserende Overheid (LannooCampus): het begin van een nieuwe overheidscommunicatie.

Over het boek:

Communicatie staat onder druk. Niet enkel het budget wordt krap, maar ook belangrijke maatschappelijke trends maken het vak uitdagend. De komst van het internet en de sociale media maakte het er bovendien niet gemakkelijker op. Daardoor zitten mensen niet meer te wachten op een klassieke, informerende overheid. Dat betekent dat overheidscommunicatie een nieuwe aanpak moet krijgen, van veel minder zenden naar vooral luisteren en in dialoog treden.

Voor iedere organisatie die wil transformeren naar een converserende overheid, is dit boek een leidraad. Onderweg leer je hoe je intern en extern vertrouwen creëert en hoe je het onbenut conversatiepotentieel in je organisatie aanboort, met handige tools, tips en praktijkvoorbeelden als gids.

“Een cultuur waarbij de gebruiker centraal staat, is noodzakelijk om te overleven in de digitale wereld. Die cultuur moet ingebakken zitten in een organisatie. Dit boek helpt om die mindset in de juiste richting te duwen.”
Steven Van Belleghem, auteur van De Conversation Manager en De Conversation Company

 “Je moet een organisatiecultuur hebben die de conversatie zo open mogelijk aangaat en die niet blijft vast hangen aan de vraag ‘Wat gaan we doen op Facebook?’ Want het gaat veel minder over technologie dan over mensen. Hoe kan je met die mensen praten, niet enkel tegen hen?”
Gerrie Smits, digitaal strateeg stad Antwerpen

Edit: het boek is uitverkocht en is voorlopig enkel als e-book beschikbaar. Klik hier voor het e-book.

Voor meer informatie, contacteer Annebeth Boudry.

  • Cover-definitief.jpg