KORTOM COMMUNICATIE AWARDS 2019

De Kortom Communicatie Awards 2019 belonen projecten van overheden én socialprofitorganisaties die het belang van communicatie onderstrepen.

De invalshoek is breed: het project kan gericht zijn op communicatie van de organisatie als geheel of van een onderdeel, zowel op vlak van interne als van externe communicatie. Het project startte ten vroegste in 2016 en eindigde ten laatste op 1 juli 2019.

Het overzicht van de winnaars en laureaten van de voorbije jaren kan je inspireren.

Ben je trots op je werk? Stuur jouw case in vóór woensdag 23 oktober 2019 om 17 uur. Uiterlijk op donderdag 12 december weet je of jouw project werd geselecteerd als één van de laureaten.

Wie weet sleep jij een award in de wacht tijdens de Kortom Awards show op woensdag 12 februari 2020 in Vooruit Gent.

›   Ik wil de Kortom Communicatie Award 2019 winnen


Scroll naar beneden voor het volledige programma

VIER AWARDS

Kortom beloont projecten van overheden én socialprofitorganisaties die het belang van communicatie onderstrepen.

We reiken deze 4 awards uit op woensdag 12 februari 2020 :

 • Communicatie Award 2019 overheid

  De jury kiest 5 laureaten uit de projectvoorstellen van een overheid of overheidsorganisatie.

 • Communicatie Award 2019 socialprofit

  De jury kiest 5 laureaten uit de projectvoorstellen van een socialprofitorganisatie.

 • Communicatie Publieksaward 2019

  De leden van Kortom kiezen in een poll hun favoriet uit de 10 projectvoorstellen van overheids- en socialprofitorganisaties die werden geselecteerd door de jury.

 • Communicatie Team Award 2019

  De jury nomineert zelf 5 overheids- of socialprofitorganisaties waar het communicatieteam in het voorbije jaar de grootste stappen vooruit zette. Je kan voor deze award geen kandidatuur indienen.

TIMING

Download hier het wedstrijdreglement van de Kortom Communicatie Awards 2019.


 • Dien jouw projectvoorstel in tot 23 oktober.
  Elke overheids- en socialprofitorganisatie kan één of meerdere communicatieprojecten van de voorbije 3 jaar indienen tot uiterlijk woensdag 23 oktober 2019 om 17 uur.
 • De jury kiest laureaten in november.
  De jury kiest 10 laureaten uit de ingediende projectvoorstellen: 5 projecten van overheden of overheidsorganisaties én 5 projecten van socialprofitorganisaties. Alle deelnemers worden op uiterlijk donderdag 12 december 2019 geïnformeerd of hun projectvoorstel al dan niet werd geselecteerd als één van de 10 laureaten.
 • Kortom-leden stemmen voor de Publieksaward in december.
  In de aanloop naar de uitreiking kunnen alle Kortom-leden stemmen voor één van de 10 geselecteerde projecten. Het project met de meeste stemmen ontvangt tijdens de prijsuitreiking de Publieksaward.
 • Bekendmaking winnaars op Kortom Awards show op 12 februari.
  Op woensdag 12 februari 2020 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de Kortom Awards show in Vooruit Gent. Er worden die avond 4 awards uitgereikt : Communicatie Award 2019 overheid, Communicatie Award 2019 socialprofit, Communicatie Publieksaward 2019 en de Communicatie Team Award 2019.

Jury

 • De jury toetst de ingediende projecten aan de voorwaarden van het reglement en selecteert de laureaten op basis van de kwaliteit van de inhoud, de uitvoering, de aangetoonde effecten en de originaliteit van het project.
 • De grootte van de initiatiefnemer, het bereik van het project en het budget zijn geen criteria bij de beoordeling.
 • De jury kiest zelf een overheids- of socialprofitorganisatie waar het communicatieteam in het voorbije jaar de grootste stappen vooruit zette. De winnaar ontvangt de Communicatie Team Award op woensdag 12 februari 2020.
 • De jury is samengesteld uit deskundigen met een jarenlange ervaring op vlak van communicatie. Eind oktober stellen we je hier de jury voor.

Laureaten

Vanaf midden december vind je hier een overzicht van de laureaten.


 • De jury selecteert 5 laureaten uit de projectvoorstellen van een overheid of overheidsorganisatie voor de Communicatie Award 2019 overheid.
 • De jury selecteert 5 laureaten uit de projectvoorstellen van een socialprofitorganisatie voor Communicatie Award 2019 socialprofit.
 • De jury selecteert zelf 5 laureaten voor de Team Award: overheids- of socialprofitorganisaties waar het communicatieteam in het voorbije jaar de grootste stappen vooruit zette.
 • De leden van Kortom kiezen vanaf midden december via een poll hun favoriet uit de 10 projectvoorstellen van overheids- of socialprofitorganisaties voor de Communicatie Publieksaward 2019.

Kortom Awards show

De Kortom Communicatie Awards worden uitgereikt tijdens een avondshow op woensdag 12 februari 2020 om 19 uur in de Balzaal van Vooruit Gent.

Het programma vind je vanaf begin november op deze website. Vanaf dan kan je ook inschrijven voor deze awardshow.

Partners