naar top

Opleiding Adverteren op Facebook

Wat?

De voor- én nadelen van advertenties via Facebook

Over de opleiding

Facebook-advertenties helpen je om het bereik, het aantal clicks en de betrokkenheid bij jouw bericht even te doen pieken. Je kan inderdaad met een beperkt budget van 10 euro al een advertentie opzetten. Maar is die advertentie dan ook effectief?

Tijdens deze opleiding leer je meer over de voor- én nadelen van advertenties via Facebook. Je krijgt een beter inzicht in het algoritme en de spelregels van het netwerk, want ook zonder te betalen kan je heel wat uit jouw Facebook-pagina halen.

We kijken verder dan het 'bereik' van een advertentie: Hoe kan je Facebook en Facebook-advertenties écht strategisch inzetten? Welke acties en kanalen zet je nog in tijdens campagnes? Wanneer gebruik je dan welke soort advertentie?

Tijdens het eerste deel van de opleiding krijg je een antwoord op deze strategische vragen. In het tweede deel leer je hoe je verder kan kijken dan de blauwe 'promoot'-knoppen op jouw pagina. We duiken in de mogelijkheden van de advertentiemanager en je bouwt stap voor stap een (fictieve) advertentie op.

Ervaring met Facebook-advertenties is niet nodig.

Over de lesgever

Elien Vanhaesebroeck is Master in de Journalistiek en werkte mee als vrijwilliger bij Jeugdwerknet/Mediaraven. Ze startte als social media trainer bij communicatiebureau Talking Heads en begeleidde er klanten uit overheid en social profit. Sinds september 2016 is Elien freelancer communicatietrainer bij I Like Media.

Deze opleiding is gericht naar alle communicatieverantwoordelijken en -medewerkers van overheden en socialprofitorganisaties.

Praktisch

Datum
donderdag 25.01.2018
Uur
Van 09.30 tot 16.30 uur
Adres
NMBS, Putterij 23, Brussel (naast station Brussel-Centraal).
Zaal Victor - 3de verdieping
Ik schrijf me in

Prijs

  • Kortom-leden: 195 euro (incl. btw)
  • Niet-leden: 255 euro (incl. btw)

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen. 

Annuleren kan schriftelijk een week vóór aanvang van de opleiding. Zo niet, dan betaal je het volledige inschrijvingsgeld. Uiteraard kan iemand anders in je plaats deelnemen.

Schrijf je in

Wegbeschrijving

De Putterij ligt in het station van Brussel-Centraal. Met de trein komen is het eenvoudigst.

  • Neem de uitgang Putterij in het station van Brussel-Centraal.
  • Ga naar rechts.
  • Enkele meters verder vind je de ingang van Putterij 23. Meld je aan het onthaal aan. De vorming vindt plaats op de derde verdieping, in Zaal Victor (recht tegenover de uitgang van de lift).

Parkeren kan in volgende openbare parkings:

  • Onder het Hilton Hotel, ook parking Grand Place genoemd
  • Aan de Albertina bibliotheek, aan de Cantersteenstraat
Toon in Google Maps
  • putterij

Vragen?

Stel je vraag aan Joost Ramaut, joost@kortom.be of 050 31 14 31.  

Organisatie