naar top

Opleiding Maak video met je smartphone

De opleiding is volzet.

Wat?

We communiceren steeds meer met video: voor een verslag van evenementen, de aankondiging van werken, om de dienstverlening of de toeristische troeven in beeld te brengen. Video’s worden geïntegreerd in de website, verspreid via sociale media of getoond op grote led-schermen.

Online video, het lijkt eenvoudig maar het kan nog veel beter.  Hoe kan je met weinig tijd, beperkte middelen én een smartphone een aantrekkelijke video maken? Denk vooraf na over het scenario, leer van de vaak gemaakte fouten, gebruik eenvoudige oplossingen en win op die manier veel tijd.

Tom Rumes toont je tijdens deze opleiding de mogelijkheden van online video, hij helpt je nadenken over een scenario en toont de mogelijkheden om een video te maken met jouw smartphone. Na de middag ga je zelf aan de slag.

Je krijgt wel bruikbare tips en tricks om beter te doen met beperkte middelen. Tijdens de opleiding ‘Online Video’ komen de volgende items aan bod: 

  • Hoe begin je aan een video? Wat ga je maken?
  • Hoe maak je een scenario?
  • Waarop letten als je filmt met jouw smartphone?
  • Hoe kunnen je beelden verwerken en monteren met je smartphone?
  • Je maakt zelf een korte video

Tom Rumes doceert al 15 jaar Storytelling en Regie aan de Thomas More hogeschool in  Mechelen. Hij heeft een ruime ervaring als cameraman, monteur, trainer en consultant over storytelling, mediatrends en videojournalistiek. Tom is co-auteur van het boek ‘How to story’ over storytelling en startte innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland. Hij is oprichter van productiehuis Explosively Formed Productions.

 

Praktisch

Datum
06.09.2017
Uur
9:30 - 16:30
Adres
NMBS - Zaal Victor, Putterij 23 in Brussel (naast station Brussel-Centraal)