naar top

Opleiding Stappen naar een nieuwe huisstijl

Wat?

De huisstijl oogt verouderd. De organisatie gebruikt verschillende logo’s, namen en kleuren door elkaar, zonder eenheid van stijl en zonder duidelijke afspraken. Er is een jungle van ‘submerken’ die, samen met de verantwoordelijke collega’s, strijden om de meeste aandacht.

Deze problemen zijn herkenbaar en komen samen in één oplossing: we hebben een nieuw logo en een nieuwe huisstijl nodig. Start.

Bezint eer je begint te communiceren

Stop.  Een nieuwe huisstijl of logo is een endpunt, geen beginpunt. Het is de kers op de taart. Zonder een scherp omschreven en motiverend verhaal kan je niet overtuigend communiceren. 

Mensen kiezen voor organisaties en merken zoals ze vrienden kiezen: op basis van persoonlijkheid en identiteit. Je start vanuit een fundamenteel inzicht in de eigen identiteit en de ambitie van de organisatie.  

Stap voor stap

Renaat Van Cauwenberge neemt je mee doorheen de verschillende stappen, op weg naar een nieuwe huisstijl.

Hij gaat eerst in op het belang van identiteit en positionering. Hoe onderzoek je de waarden en het imago van jouw organisatie? Wat doe je zelf? Wanneer doe je een beroep op externen?

Er is ook aandacht voor de manier waarop je jouw collega’s betrekt in dit proces om samen tot een gemeenschappelijk eindproduct te komen. Hoe kunnen verschillende merken naast elkaar bestaan en toch een eenheid vormen?

Hij gaat ook in op de productie en de uitrol van een nieuwe huisstijl. Wanneer schakel je een communicatiebureau? Wat is nodig om een offerte uit te schrijven? Hoe beoordeel je de inzendingen?

Tijdens deze dagopleiding wissel je herkenbare uitdagingen en ervaringen uit bij het merkenbeleid, op weg naar een nieuwe huisstijl.

Voor wie?

  • communicatiemedewerkers en beleidsmakers
  • lokale en bovenlokale overheden en socialprofitorganisaties

Praktisch

dinsdag 31 mei 2022
09:30 - 16:30 uur
Syntra AB
Borsbeeksebrug 32
2600 Berchem

Kortom-lid: 295 euro (vrijgesteld van btw)

Niet-lid: 395 euro (vrijgesteld van btw)

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Spreker

Renaat Van Cauwenberge

Renaat van Cauwenberge is onafhankelijk merkarchitect met jarenlange ervaring in verschillende merkenbureaus. Hij ondersteunt en adviseert opdrachtgevers bij identiteits-, merk- en communicatievraagstukken en richt zich op organisaties die zichzelf een maatschappelijke rol toebedelen.

Het gezamenlijk doel is tot een inspirerend, geloofwaardig én relevant verhaal te komen over wie de organisatie is, waar ze voor staat én waar ze voor gaat: simpel, simpel te vertellen en voor iedereen verstaanbaar.

Wegbeschrijving

Adres: Borsbeeksebrug 32 in Antwerpen-Berchem

Syntra AB bevindt zich vlak naast station Antwerpen-Berchem en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met de trein

  • Stap uit Antwerpen-Berchem en neem de hoofduitgang ‘Ryckaertsplein’.
  • Loop via de wandelbrug over de Binnensingel.
  • Wandel op het binnenplein naar rechts tot het einde, daar vind je Syntra AB.

Parkeren kan in volgende betaalparkings

  • Parking Syntra AB (Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem)
  • Q-Park Berchem Station (Burgemeester E. Ryckaertsplein 2, 2600 Antwerpen)

Uitgebreide wegbeschrijving op de website van Syntra AB.

Vragen?

Stel je vraag via info@kortom.be of 050 31 14 31.