naar top

Opleiding Woordvoerderschap & mediarelaties

Wat?

101 tips voor woordvoerders & persverantwoordelijken

Steeds meer wordt van organisaties verwacht dat ze transparant werken en communiceren. Een professionele communicatie via sociale media of met journalisten is daarbij cruciaal. Er zijn niet enkel méér woordvoerders en mediaconsulenten, ze worden ook echte reputatiemanagers die interne en externe communicatieprocessen in goede banen leiden.

Woordvoerderschap en mediarelaties beheren wordt een vak apart. Tijdens deze opleiding put Sara Vercauteren uit haar ruime ervaring en uit vele gesprekken met andere woordvoerders. Ze bespreekt met jou de knepen van het vak, de interne processen en de geheimen van de unieke relatie met journalisten zodat je als communicatieprofessional het verschil kan maken.

Wat weet je na deze opleiding?

  • Je weet welke rol je kan opnemen als woordvoerder van je organisatie.
  • Je kan een duurzame relatie opbouwen met de pers.
  • Je kent talrijke praktijkvoorbeelden als inspiratie bij je job.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht naar communicatiemedewerkers, woordvoerders en mediaconsulenten met weinig of veel ervaring die ook werken aan de woordvoering of mediarelaties van hun organisatie.

Praktisch

dinsdag 26 april 2022
09:30 - 16:30 uur
Inovant - Coveliersgebouw
Boomgaardstraat 22
2600 Berchem

Kortom-lid: 220 euro (vrijgesteld van btw)

Niet-lid: 280 euro (vrijgesteld van btw)

Deelnemer basisopleiding overheidscommunicatie voorjaar 2022: 170 euro als lid - 250 euro als niet lid

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Bij deze opleiding is het boek ‘Geen commentaar’ van Sara Vercauteren inbegrepen, een onmisbaar naslagwerk voor woordvoerders (in spe) en voor organisaties die hulp zoeken bij het uitbouwen van een professionele perscommunicatie.

Programma

Tijdens deze opleiding overspoelt Sara Vercauteren je met vernieuwende inzichten en handige tips over in de pers komen. Vanuit haar praktijkervaring deelt ze de meest opvallende do's en don'ts voor woordvoerders.

Je gaat aan de slag met een eigen persbericht of een campagne waarmee je in de pers wou komen. Hoe schaaf je deze communicatie bij, zodat je er toch zichtbaarheid mee krijgt in de gewenste media. 

Spreker

Sara Vercauteren

Sara Vercauteren werkte meer dan 15 jaar als woordvoerster, eerst in de politiek en nadien bij DPG Media. Ze is nu zaakvoerder van Bepublic. Daarnaast doceert ze aan studenten Woordvoering van Thomas More hogeschool in Mechelen.

Sara is auteur van het boek ‘Geen commentaar‘ met 101 tips voor woordvoerders en organisaties die hun perscommunicatie professioneler willen uitbouwen en voor iedereen die interesse heeft in hoe het nieuws wordt gemaakt.

Wegbeschrijving

Inovant - Coveliersgebouw
Boomgaardstraat 22 
2600 Antwerpen Berchem

Het Coveliersgebouw is zowel vanaf het Station Antwerpen-Centraal als vanaf Antwerpen-Berchem vlot te bereiken.

Klik hier voor een gedetailleerde wegbeschrijving

Vragen?

Stel je vraag via info@kortom.be of 050 31 14 31.