naar top

De Heerlijk Helderdag wordt uitgesteld

Wat?


Beste collega,

De Heerlijk Helderdag gaat niet door op 6 december.

We annuleren de dag omdat het ons niet opportuun lijkt om in de huidige corona-omstandigheden een livebijeenkomst te organiseren. De Heerlijk Helderdag wordt daarom uitgesteld naar 2022.

Hopelijk krijgen we vrij snel weer voldoende perspectief om een nieuwe datum te prikken.

We vinden het bijzonder jammer dat we de Heerlijk Helderdag moeten annuleren, maar uitstel is geen afstel. U hoort dus nog van ons.

Met vriendelijke groeten,

Team Taaladvies, Kortom en de Nederlandse Taalunie

Praktisch

maandag 06 december 2021
00:00 - 00:00 uur

deelname is gratis voor iedereen

Nog geen lid, maar wel geïnteresseerd? Bekijk jouw voordelen!

Spreker

Ingrid Tiggelovend

Ingrid Tiggelovend is auteur van het handboek ‘Diversiteitscommunicatie. Verbindende communicatie & marketing’ en uitgever van superdiverse prentenboeken bij Studio Sesam.

Tom Goossens

Tom Goossens is medeoprichter van het copywriterscollectief uwtekst.be. Tekst en communicatie zijn de rode draad in zijn carrière: eerst in de retailsector, daarna voor de Vlaamse overheid en het Vlaamse middenveld. En ten slotte als zelfstandig copywriter en als lector copywriting aan de Karel de Grote Hogeschool.

Annelies Porteman, Pauline Tilmant en Peter Bastiaens - Lieve De Wachter

Annelies Porteman en Pauline Tilmant werken bij de FOD Beleid en Ondersteuning. Ze begeleiden federale overheidsdiensten die een tekstbeleid willen voeren. Hun favoriete ingrediënten voor zo’n tekstbeleid zijn de ‘organisatorische aanpak’ en de ontwikkeling van zinvolle hulpmiddelen.

Peter Bastiaens werkt bij de FOD Beleid en Ondersteuning. Hij ontwerpt tevredenheidsenquêtes en andere bevragingen. Samen met Pauline Tilmant en Annelies Porteman ontwikkelde hij de Brievenmeter.

Lieve De Wachter is hoogleraar Nederlandse Taalbeheersing en Academisch Nederlands en lid van de onderzoeksgroep Taal en Onderwijs. Daarnaast is ze hoofd van het Schrijfcentrum van de KU Leuven. 

Charlotte Van Hooijdonk en Lisanne van Weelden

Charlotte van Hooijdonk is universitair docent Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze doet onderzoek naar de begrijpelijkheid van tekst-beeld-communicatie. Daarnaast doet ze onderzoek naar chatbotcommunicatie in het klantenservicedomein met verschillende maatschappelijke partners. 

Lisanne van Weelden is universitair docent Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze doet onderzoek naar het design van visuele communicatie en de cognitieve effecten van dat design. Naast haar aanstelling aan de universiteit bekleedt ze graag een adviesrol in de praktijk, op dit moment bij Deloitte.

Anita Keijdener en Laura Vanderveken

Anita Keijdener maakte na een carrière van bijna twintig jaar als journalist de overstap naar een communicatiefunctie in de zorgsector. Sinds 3,5 jaar werkt ze als stafmedewerker Communicatie bij het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem, waar een van de belangrijkste speerpunten een goede relatie en communicatie met de zorgvragers en hun netwerk is.

Laura Vanderveken is expert digitale communicatie bij het agentschap Opgroeien.

Farida Barki en Katrien Janssens

Farida Barki en Katrien Janssens hebben samen meer dan 30 jaar ervaring met duidelijke taal. Sinds 2016 zijn ze twee handen op één buik bij Wablieft Tekstadvies. Samen maken ze teksten toegankelijker en geven ze schrijftrainingen over duidelijke taal aan organisaties. 

Annelies Porteman en Pauline Tilmant

Annelies Porteman en Pauline Tilmant werken bij de FOD Beleid en Ondersteuning. Ze begeleiden federale overheidsdiensten die een tekstbeleid willen voeren. Hun favoriete ingrediënten voor zo’n tekstbeleid zijn de ‘organisatorische aanpak’ en de ontwikkeling van zinvolle hulpmiddelen.

Lodewijk van Noort, Suzan van den Hoogen en Frank Welling

Lodewijk van Noort is projectleider Direct Duidelijk Den Haag. Zijn hele loopbaan ademt heldere taal. Begon ooit bij Stichting Lezen & Schrijven en zet zich nu in voor een begrijpelijke overheid; lokaal, nationaal en internationaal!

Suzan van den Hoogen is communicatieadviseur bij de gemeente Den Haag.

Frank Welling is tekstschrijver, eindredacteur van personeelsbladen en communicatiemedewerker bij de gemeente Den Haag. Hij werkt sinds 1981 bij de gemeente Den Haag.