naar top

Collegagroep Vlaams-Brabant - Samen aan de slag

Wat?

Een bewogen communicatiejaar

We hebben allemaal een bewogen coronajaar achter de rug …

De lokale communicatiemedewerkers in de provincie Vlaams-Brabant verzetten de voorbije maanden bergen werk om – vaak in moeilijke omstandigheden – correct en snel te communiceren over veranderende maatregelen, mondmaskers en vaccinatiecentra. Het andere communicatiewerk bleef ondertussen ook niet liggen.

Samen aan de slag

Nu het kan komt de collegagroep Vlaams-Brabant terug samen. We nodigen je uit op maandag 25 oktober om jouw collega’s in het écht te ontmoeten. Het is een moment om inspiratie op te doen voor meer en beter lokaal communicatiebeleid.

Je bent van harte welkom het provinciehuis in Leuven. Je hoort er meer over de nieuwe huisstijl en het infomagazine van de gemeente Keerbergen. Daarnaast wisselen we ervaringen uit over onder meer het onthaal van nieuwe inwoners, de aanpak van (online) participatie en natuurlijk de impact van corona op het communicatiewerk van het voorbije anderhalf jaar

Inspiratie voor jouw communicatie

Ook in jouw gemeente zijn er ongetwijfeld communicatie-initiatieven die jouw collega’s inspireren om aan de slag te gaan. Deel jouw ervaringen en ideeën om samen werk te maken van een beter communicatiebeleid.

We nodigen graag alle communicatieambtenaren van lokale besturen in Vlaams-Brabant uit op maandag 25 oktober om inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen. Deelnemen aan deze collegagroep is gratis maar je schrijf je wel vooraf in.

Voor wie?

Alle communicatieverantwoordelijken en -medewerkers van Vlaams-Brabantse gemeenten, OCMW’s en provincie.

Praktisch

maandag 25 oktober 2021
11:00 - 15:00 uur
Provinciehuis - auditorium, Provincieplein 1 in Leuven

gratis

Programma

10.45 uur Onthaal.
11.00 uur Welkom – verwelkoming en nieuwsberichten
11.15 uur

Een nieuwe huisstijl en infoblad in Keerbergen

Onlangs vernieuwde de gemeente Keerbergen de huisstijl en het informatieblad. Het logo met de gekantelde ‘K’ benadrukt het groene karakter van de gemeente. Het infoblad Keerinfo werd een stijlvol magazine met een mix van reportages, interviews en kort nieuws.

Karin Verlinden (gemeente Keerbergen) vertelt hoe deze nieuwe huisstijl en magazine tot stand kwamen.

12 uur

Communicatie & corona: de belangrijkste communicatielessen

We blikken terug op de coronacommunicatie van het voorbije anderhalf jaar: de aanpak van crisiscommunicatie, de organisatie van de communicatiedienst en de impact van thuiswerk op de interne communicatie. Welke lessen trekken we hier uit voor de toekomst?
12.30 uur

Lunch

13.30 uur

Gespreksronde

We wisselen ervaringen uit over onder meer het onthaal van nieuwe inwoners en de aanpak van (online) participatie. We maken tijd voor jouw ervaringen, vragen of suggesties.

Heb je vooraf een vraag die je graag wil delen? Laat het weten via joost@kortom.be.

15 uur Einde

Vragen?

Kortom, Joost Ramaut, info@kortom.be, 050 31 14 31

Organisatie

  • kortom
  • vlbr