naar top

Collegagroep Antwerpen - Samen aan de slag

Wat?

Een bewogen communicatiejaar

We hebben allemaal een bewogen coronajaar achter de rug …

De lokale communicatiemedewerkers in de provincie Antwerpen verzetten de voorbije maanden bergen werk om – vaak in moeilijke omstandigheden – correct en snel te communiceren over veranderende maatregelen, mondmaskers en vaccinatiecentra. Het andere communicatiewerk bleef ondertussen ook niet liggen.  

Samen aan de slag

Nu het kan komt de collegagroep Antwerpen COMAAN terug samen. We nodigen je uit op vrijdag 22 oktober om jouw collega’s in het écht te ontmoeten. Het is een moment om inspiratie op te doen voor meer en beter lokaal communicatiebeleid.

Je bent van harte welkom in het gemeentehuis van Malle. Je hoort er meer over het informatieblad InZicht op maat van senioren in Kontich. Daarnaast wisselen we ervaringen uit over onder meer het onthaal van nieuwe inwoners, de aanpak van (online) participatie en natuurlijk de impact van corona op het communicatiewerk van het voorbije anderhalf jaar

Inspiratie voor jouw communicatie

Ook in jouw gemeente zijn er ongetwijfeld communicatie-initiatieven die jouw collega’s inspireren om aan de slag te gaan. Deel jouw ervaringen en ideeën om samen werk te maken van een beter communicatiebeleid.

We zien je graag op vrijdag 22 oktober voor COMAAN, de collegagroep Antwerpen. Deelnemen aan deze collegagroep is gratis, maar je schrijft je wel vooraf in.

Voor wie?

Comaan is het netwerk waarin lokale (communicatie)ambtenaren, Kortom vzw, provincie Antwerpen en externe experts hun kennis en ervaringen rond communicatie uitwisselen.

Praktisch

vrijdag 22 oktober 2021
09:30 - 12:30 uur
pas op! gewijzigde locatie

Gemeentehuis - raadzaal, Antwerpsesteenweg 246 in Westmalle

gratis

Programma

9.00 uur Onthaal.
9.30 uur Welkom – verwelkoming en nieuwsberichten
9.45 uur Voorstellingsronde – maak kennis met je collega’s
10.00 uur

Kontich lanceert een informatieblad op maat van senioren

Onlangs lanceerde de gemeente Kontich Inzicht, een informatieblad op maat van senioren in de gemeente. Waarom een seniorenmagazine? Hoe pak je dat aan? Kevin Celis (gemeente Kontich) vertelt hoe dit magazine tot stand komt, van redactie tot bedeling.
10.30 uur

Communicatie & corona: de belangrijkste communicatielessen

We blikken terug op de coronacommunicatie van het voorbije anderhalf jaar: de aanpak van crisiscommunicatie, de organisatie van de communicatiedienst en de impact van thuiswerk op de interne communicatie. Welke lessen trekken we hier uit voor de toekomst?
11.15 uur

Koffiepauze

11.30 uur

Gespreksronde

We wisselen ervaringen uit over onder meer het onthaal van nieuwe inwoner en de aanpak van (online) participatie. We maken tijd voor jouw ervaringen, vragen of suggesties.

Heb je vooraf een vraag die je graag wil delen? Laat het weten via joost@kortom.be.

12.30 uur Broodjeslunch
13.30 uur Einde

Wegbeschrijving

Pas op! gewijzigde locatie

Gemeentehuis - raadzaal, Antwerpsesteenweg 246 in Westmalle

Vragen?

Heb je vragen over deze collegagroep? Neem dan contact op met Joost Ramaut, 050-31 14 31 of joost@kortom.be.

Organisatie

  • logokortom
  • comaan
  • pro antwerpen